Αυτοδιοικητικές εκλογές: Για πρώτη φορά αποζημίωση σε μέλη εφορευτικών επιτροπών

Με στόχο προφανώς να μην επαναληφθούν τα περιστατικά των προηγουμένων εκλογών, τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν πολλά εκλογικά τμήματα έμειναν χωρίς εφορευτική επιτροπή, αποφασίστηκε η αποζημίωσή τους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του ΥΠΕΣ όσοι κληθούν ως εφορευτική επιτροπή στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και φυσικά παραστούν, την ερχόμενη Κυριακή 8 θα αποζημιωθούν με 40 ευρώ και αν υπάρχει επαναληπτικός γύρος εκλογών και χρειαστεί να παραστούν και δεύτερη Κυριακή, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου τότε θα λάβουν και 30 ευρώ.

Αυτό γίνεται για πρώτη φορά καθώς μέχρι τώρα αποζημιώνονταν μόνο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς τους.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Μάκης Βορίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ΑΝΤ1 λέγοντας ότι για πρώτη φορά θα δοθούν χρήματα στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις υπηρεσίες τους στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές.

«Για πρώτη φορά θα υπάρξει αποζημίωση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, με 40 ευρώ για κάθε μέλος την πρώτη Κυριακή και 30 ευρώ την δεύτερη Κυριακή όπου υπάρχει δεύτερος εκλογικός γύρος. Τώρα έγινε εφικτό λόγω και των δημοσιονομικών δεδομένων, ειδικά δε σε αυτές τις εκλογές που είναι και αυξημένες οι απαιτήσεις, καθώς είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι και πάρα πολλοί οι συνδυασμοί», τόνισε ο κ. Βορίδης.

iefimerida

Source link