Πολιτική προστασία και φυσικές καταστροφές! 

Ενόψει των σοβαρών καταστροφών που έχουν προκληθεί από φυσικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, καλό είναι να γνωρίζουμε πως :

Παρόλο που η αρμοδιότητα ευθύνης ανήκει σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα πανελλαδικά, ωστόσο οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν και να πάρουν αρμοδιότητες όσο αυτό αφορά σε ρέματα ή σε λεκάνες απορροής.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διεκδικηθούν χρηματοδοτήσεις και να προχωρήσουν σε συνεργασία με την Περιφέρεια ταχύτερα, έργα που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία των δημοτών.

Στην Κρήτη ήδη οι Δήμοι: του Αγίου Βασιλείου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων και Φαιστού έχουν πράξει το ανάλογο, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Δυστυχώς στο Ηράκλειο επιλέχθηκε η οδός της απαθούς παρακολούθησης.

Το 2020 ο Δήμος Ηρακλείου πήρε μια απόφαση, ζητώντας αρμοδιότητα για το ρέμα του Βενεράτου.

Έκτοτε, σιγή ασυρμάτου. Ειδικά μετά τις σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο Ηράκλειο, το 2021, αφήνοντας το βάρος της ευθύνης και μόνο στην Περιφέρεια.

Εμείς, αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Εμείς, θα διεκδικήσουμε αρμοδιότητες, προκειμένου με κάθε τρόπο να διασφαλίσουμε πως απέναντι σε φυσικές καταστροφές ή έκτακτες καταστάσεις ο Δήμος Ηρακλείου στέκεται στο πλάι των πολιτών, όχι μόνο σε επίπεδο καταστολής αλλά και πρόληψης.

Η ορθή λήψη των αποφάσεων και η ευθύνη, αποτελεί μονόδρομο και ύψιστη υποχρέωση έναντι των δημοτών του Ηρακλείου.#irakleioipolimas Μιχάλης Καραμαλάκης.

(Απόσπασμα από δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου κ. Μιχάλη Καραμαλάκη)

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/10/03/politiki-prostasia-kai-fysikes-katastrofes/