Το “1ο Formula Student Festival” έδειξε το μέλλον της Ελλάδας στην αυτοκίνηση

Το “1ο Formula Student Festival” ήρθε σαν φυσική συνέχεια της ημερίδας η οποία είχε διοργανωθεί το 2022 στο Υπουργείο Παιδείας. Τότε αγκαλιάστηκε από το κοινό και έτσι από μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διάρκειας μίας ημέρας, φέτος πραγματοποιήθηκε ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ.

Πήραν μέρος έξι ομάδες φοιτητών που εκπροσωπούν επάξια αντίστοιχα δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτές κατάφεραν εύκολα να ξεσηκώσουν το πλήθος με τις επιδείξεις των μονοθέσιων τους. Αυτών των οχημάτων που οι ίδιοι οι φοιτητές σχεδίασαν και κατασκεύασαν μόνοι τους, με ελάχιστα χρήματα, συγκεντρώνοντας τα επαινετικά σχόλια ειδικών μηχανικών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι έξι φοιτητικές ομάδες που βρέθηκαν με τα μονοθέσιά τους στο 1ο Formula Student Festival προέρχονται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης , το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σε κάθε περίπτωση, η ποιότητα κατασκευής και η τεχνολογία που ενσωματώνουν τα ελληνικά μονοθέσια έρχονται να επιβεβαιώσουν την αξία της Δημόσιας Παιδείας, των ελληνικών πανεπιστημίων και πολυτεχνείων που «παράγουν» μηχανικούς και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων που όντας ακόμα φοιτητές είναι σε θέση με ελάχιστη οικονομική υποστήριξη να αντιμετωπίσουν ομάδες συναδέλφων τους που έχουν τη στήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Παράλληλα υπήρξε και διημερίδα που είχε τίτλο «Κινητικότητα και αειφόρος ανάπτυξη: Οι Πολυτεχνικές Σχολές σχεδιάζουν το μέλλον».

Source link