Καταδίωξη και σύλληψη διακινητών στην Κω

Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ειρήνης νότια ν. Κω, σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, να αποβιβάζει ικανό αριθμό επιβαινόντων.

Ο κυβερνήτης του εν λόγω σκάφους μετά το πέρας της αποβίβασης κινήθηκε με πορεία προς τις τουρκικές ακτές. Το πλήρωμα του Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα με σκοπό την ακινητοποίηση αυτού με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη και επετεύχθη η ακινητοποίηση του σκάφους, στο οποίο βρισκόταν ο 47χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης, ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης χθες, ενημερώθηκε Λιμενική Αρχή Κω από πολίτη για περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών από πνευστό ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή “ΨΑΛΙΔΙ” ν. Κω, το οποίο είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές.

Ο 46χρονος αλλοδαπός διακινητής των υπόλοιπων συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, του άρθρου 306 του Π.Κ. “Εκθεση”, του άρθρου 187 του Π.Κ. “Εγκληματική Οργάνωση”  καθώς και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Από το Λιμεναρχείο Κω, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

Source link