Μ. Καραμαλάκης από τη Ν. Αλικαρνασσό: “Στη δική μας παράταξη κάναμε το ΕΜΕΙΣ, ΜΑΖΙ”

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2023, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με το συνδυασμό “Ηράκλειο, Η Πόλη μας”,  Μ. Καραμαλάκης, έκλεισε την προεκλογική του εκστρατεία από τη Νέα Αλικαρνασσό.

Η κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο από νωρίς και μόλις έκανε την εμφάνισή του ο υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Καραμαλάκης η υποδοχή ήταν τόσο θερμή που κυριολεκτικά θύμιζε άλλες εποχές. Με παλμό και δυναμισμό αλλά και παρατεταμένο χειροκρότημα, οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι, υποδέχθηκαν τον κ. Μιχάλη Καραμαλάκη για να ακούσουν την τελευταία του ομιλία, λίγα μόλις 24ωρα πριν από την κάλπη.

Στην ομιλία του ο κ. Καραμαλάκης, εμφανώς συγκινημένος αλλά με απόλυτο δυναμισμό, με λόγο μεστό, συγκροτημένο και ειλικρινή , ανέφερε μεταξύ άλλων:

Φίλες και φίλοι, Ηρακλειώτισσες και Ηρακλειώτες, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας. Σας ευχαριστώ που είστε μαζί μου από την αρχή έως σήμερα σε αυτή τη συναρπαστική διαδρομή.  Που σταθήκατε στο πλάι μου σ’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Με ενθαρρύνατε, με στηρίξατε, μου σφίξατε το χέρι, με ακολουθήσατε στις περιοδείες μου. Μαζί φτάσαμε σε κάθε σπίτι, στις γειτονιές, στις συνοικίες, στα προάστια και στα χωριά του Δήμου μας. Γιατί κάναμε το ΕΜΕΙΣ, ΜΑΖΙ, στη δική μας παράταξη. Γιατί μαζί θα κάνουμε το Ηράκλειο μια πόλη αντάξια της παράδοσής της. Μια πόλη που μας αξίζει. Μια πόλη που αξίζει σε κάθε Ηρακλειώτισσα, σε κάθε Ηρακλειώτη. 

Φίλες και φίλοι,

Διάλεξα απόψε να κάνω την τελευταία μου προεκλογική ομιλία από εδώ τη Νέα Αλικαρνασσό, εδώ που πρώτος εγκαινίασα τη λειτουργία εκλογικού κέντρου, γιατί ήθελα να είμαι κοντά σας. Γιατί θέλω να είστε κοντά μου σε κάθε γωνιά αυτού του Δήμου. Για να εκπέμψω το μήνυμα πως δεν είστε μόνοι σας. Δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας, εδώ που το 1922 οι καρδιές , το πείσμα και το κουράγιο των Μικρασιατικών προσφύγων έχτισαν από την αρχή τα σπίτια τους. Εξέλιξαν τις συνθήκες ζωής και οδήγησαν σε μια πολιτισμική όσμωση που άλλαξε την ιστορία των κατοίκων και της περιοχής. Εδώ που δεσμεύθηκα και εγώ και οι υποψήφιοι δημοτικοί μου σύμβουλοι, πως θα ιδρύσουμε το Μουσείο Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού ως ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής στους συμπολίτες μας που οι πρόγονοί τους κατάγονται από τα παράλια της Μικράς Ασίας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μνήμης. Ένα Μουσείο μνήμης που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια όπως και τόσα άλλα άλλωστε στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Αλλά δεν έγιναν, ξεχάστηκαν, παραμελήθηκαν, έμειναν πίσω. Όπως και σε πολλές άλλες περιοχές του Δήμου.

Φίλες και φίλοι,

Την επόμενη 5ετία η Νέα Αλικαρνασσός γίνεται το κέντρο της ανάπτυξης. Μια νέα πόλη, μέσα στην πόλη. Κυρίαρχο ζήτημα για την περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής είναι η διεκδίκηση , διασφάλιση και αξιοποίηση της ευρύτερης έκτασης του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της. Είναι η ώρα της αδιαπραγμάτευτης διεκδίκησης και συμμετοχής του Δήμου. Έχουμε μια μοναδική και καθοριστική δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια πρότυπη αστική ανάπτυξη σε μια από τις πιο σημαντικές και στρατηγικού χαρακτήρα ζώνες, του κόλπου του Ηρακλείου. Είναι επιτακτική ανάγκη και στρατηγικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου, των φυλακών και των εκατοντάδων στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής μέχρι και τη θάλασσα καθώς μια τεράστια έκταση γης απελευθερώνεται και η οποία μας δίνει τη δυνατότητα σχεδιασμού μιας νέας ελκυστικής, σύγχρονης, βιώσιμης πόλης μέσα στην πόλη”.

Ο κ. Καραμαλάκης συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας πως δεν τον πτοούν, τα κακόβουλα σχόλια που έχει ακούσει όλο αυτό τον καιρό για το πρόσωπό του, γιατί το έργο του και η πορεία του έχουν αποδείξει ποιος είναι, ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξή της στο πρόσωπό του, όλους τους υποψήφιους της παράταξής του για τον προεκλογικό αγώνα που δώσανε και όλο τον κόσμο του Ηρακλείου.

Ανέφερε πως αν οι πολίτες του Ηρακλείου τον εμπιστευθούν ως αυριανό δήμαρχο της πόλης, θα είναι 365 μέρες το χρόνο δίπλα τους, 24 ώρες το 24ωρο γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε: “Δεν  να γίνω δήμαρχος γραφείου, απρόσιτος και απόμακρος. Σας υπόσχομαι ότι καθημερινά θα είμαι στο δρόμο να ακούω τα προβλήματά σας για να δίνω λύσεις. Αυτό είναι δέσμευσή μου. Ο συνδυασμός μας στελεχώθηκε με άτομα με γνώσεις και νεανική ορμή, με καταξιωμένη διαδρομή, πρόσωπα άφθαρτα με πλούσια βιογραφικά. Δεν είναι επαγγελματίες δημοτικοί σύμβουλοι. Ήταν επιλογή μου να μην εντάξω στο ψηφοδέλτιό μου, άτομα που θήτευσαν στο Δήμο Ηρακλείου και κατάφεραν να παράξουν έργο και να λύσουν ούτε τα πιο σημαντικά προβλήματα στην πόλη μας. Θα σας το πω απλά, οι άνθρωποι που σας ξέχασαν που σας εγκατέλειψαν, ζητούν εκ νέου την ψήφο σας. Έχοντας ενώσει δυνάμεις και στοιχεία ετερόκλυτα με μοναδικό σκοπό τα αξιώματα και τις καρέκλες. Εσείς θα τους δώσετε την απάντηση που τους αξίζει αυτή την Κυριακή “.

Κλείνοντας την ομιλία του, και αφού ανέπτυξε ουσιαστικά θέματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του , έσφιξε το χέρι σε έναν-έναν χωριστά, ευχαριστώντας όλους από τα βάθη της καρδιάς του.

Source link