Έκκληση Ζελένσκι για ενότητα – Oti Simveni

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη πως δεν είναι τώρα η ώρα για απόσυρση από τη διεθνή αρένα και έκανε έκκληση για ενότητα της Δύσης απέναντι σε παγκόσμια γεγονότα.

“Δεν είναι η ώρα να αποσυρθούμε από τη διεθνή αρένα σε εσωτερικές διαμάχες. Δεν είναι η ώρα να απομονωθούμε. Δεν είναι η ώρα να παραμείνουμε σιωπηλοί ή να υποδυθούμε πως ο τρόμος σε μια ήπειρο δεν επηρεάζει τις παγκόσμιες υποθέσεις”, δήλωσε ο Ζελένσκι στη συνέλευση μέσω βιντεοσύνδεσης.

Από την πλευρά της η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρεντέριξεν δήλωσε στην ετήσια σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ πως η χώρα της εργάζεται προκειμένου να “διευρύνει και να εμβαθύνει” έναν συνασπισμό χωρών που έχουν δεσμευθεί να παραδώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία.

“Όσο οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι να αγωνιστούν σε αυτόν τον πόλεμο για την ελευθερία μας, ας αποφασίσουμε πως η πολεμική κόπωση δεν θα συμβεί στη διατλαντική κοινότητά μας”, δήλωσε η Φρεντέριξεν.

φωτογραφία αρχείου

Source link