Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του στην ΕΡΤ κατά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ – Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσκάτ.

Όπως επεσήμανε, η Σύνοδος πραγματοποιήθηκε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, «όπως διαμορφώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Μία επίθεση, η οποία δεν συνιστά μόνο μια βίαιη παρέμβαση σε κυριαρχία κράτους, συνιστά και μία απολύτως αποτροπιαστική ενέργεια, με βάση τα όσα έχουμε δει, κατά των βασικών αρχών του ανθρωπισμού».

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους του από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται».

«Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας και του γενικού προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ήδη προχθές 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν».

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/10/10/g-gerapetritis-i-ellada-steketai-sto-plevro-tou-israil-pou-echei-dikaioma-amynas/