Συλλήψεις 2 ατόμων σε περιοχή του Τυρνάβου για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση

Συνελήφθησαν, χθες (12-10-2023) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, άτομο εργαζόταν σε ποιμνιοστάσιο των συλληφθέντων από τα τέλη Ιανουαρίου 2023 και λίγες ημέρες μετά, στη γνωστοποίηση της πρόθεσής του να αποχωρήσει, ο ένας εκ των δραστών του άσκησε σωματική βία, αφαιρώντας του παράλληλα το δελτίο ταυτότητάς του. Επιπλέον, τον απειλούσαν, τον μετέφεραν χωρίς την θέλησή του σε περιοχή των Γρεβενών για εργασία σε άλλο ποιμνιοστάσιο, ενώ δεν του κατέβαλαν το σύνολο των δεδουλευμένων.

Χθες τις πρώτες πρωινές ώρες που οι αστυνομικοί μετέβησαν στο εν λόγω ποιμνιοστάσιο, εντόπισαν τον παθόντα και ακολούθως, ακινητοποίησαν τους δύο δράστες, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ στο εσωτερικό αυτού βρέθηκε το πορτοφόλι του παθόντος που περιείχε το δελτίο ταυτότητάς του και χρηματικά ποσά σε ευρώ και LEI Ρουμανίας.

Το αφαιρεθέν πορτοφόλι με το περιεχόμενό του αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

φωτογραφία αρχείου

Source link