Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Κιλκίς, Σέρρες και Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, στις 10 Οκτωβρίου 2023 συνολικά 3 άτομα σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε περιοχές των Σερρών, του Κιλκίς και της Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση εντοπίστηκαν μέσα σε όχημα στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, αλλοδαπός άνδρας και αλλοδαπή γυναίκα, που όπως προέκυψε από την έρευνα, συνεργοί τους αρχικά τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τον γιατρό και την κόρη της, που δήθεν είχε τραυματισθεί και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής βοήθειας, απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ.

Τελικά κατάφεραν να της αποσπάσουν 16 χρυσές λίρες Αγγλίας, αξίας 7.200 ευρώ, τις οποίες απέρριψε από το μπαλκόνι της οικίας της, που είχε τοποθετήσει μέσα σε σακούλα και παρέλαβε ο ανωτέρω αλλοδαπός άνδρας.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε και μέσα σε αυτό εντοπίστηκαν κρυμμένες κάτω από πατάκι του συνοδηγού οι 16 χρυσές λίρες και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Επίσης μέσα στο όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, ενώ από την κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο νωρίτερα την ίδια ημέρα προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη 3 ηλικιωμένες γυναίκες στην ίδια περιοχή, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2023 πάλι με το ίδιο πρόσχημα, απέσπασαν από ηλικιωμένη γυναίκα σε περιοχή των Σερρών, κοσμήματα αξίας 900 ευρώ και χρηματικό ποσό 100 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Στη δεύτερη περίπτωση, εντοπίστηκε στις 10-10-2023 το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, αλλοδαπός άνδρας, καθώς νωρίτερα την ίδια ημέρα, απέσπασε από ηλικιωμένο άνδρα στις Σέρρες, το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, για υποτιθέμενη άμεση χειρουργική επέμβαση στη δήθεν τραυματισμένη κόρη του. Η αρχική απαίτηση για τη δήθεν επέμβαση ήταν 92.000 ευρώ.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. Επίσης κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσε, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το απόγευμα της 4ης Οκτωβρίου 2023, με τον ίδιο τρόπο ο ανωτέρω απέσπασε από ηλικιωμένη γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Source link