Σ. Φάμελλος: Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων

«Η αλήθεια για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας: Αντί για μια μεγάλη ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας εξελίσσεται σε εργαλείο αναδιανομής προς όφελος των λίγων και ημετέρων και τελικά σε μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ελλάδα με ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη», υπογραμμίζει σε χθεσινή του ανάρτηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Όπως σημειώνει, παραπέμποντας σε έρευνα του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ «τα στοιχεία είναι συντριπτικά».

«Μόνο 8% πραγματική απορρόφηση. Μόνο 2,5 δισ. ευρώ πραγματικές πληρωμές. 4,5 δισ. ευρώ λιμνάζοντες πόροι. 86% των δανείων του ΤΑΑ μόλις σε 36 μεγάλες εταιρείες».

«Αδιαφάνεια στη διαχείριση και κρυφή αναθεώρηση του ΤΑΑ. Η μεγάλη πλειοψηφία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μένει έξω από την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση. Αδύναμες δράσεις για υγεία, στέγη, ανθεκτικότητα, σιδηρόδρομο, κλπ. Απένταξη ακόμα και αντιπλημμυρικών έργων. Επικίνδυνη ανεπάρκεια που προκάλεσε και την καθυστέρηση της Γ’ δόσης», αναφέρει ο Σ. Φάμελλος.

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/10/18/s-famellos-to-tameio-anakampsis-kai-anthektikotitas-ergaleio-anadianomis-pros-ofelos-ton-ligon-kai-imeteron/