Εμίρης Κατάρ: Το Ισραήλ δεν θα πρέπει να έχει απεριόριστη άδεια να σκοτώνει

Ο εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θάνι, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην δώσει στο Ισραήλ «απεριόριστη άδεια να σκοτώνει» Παλαιστίνιους στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς, κάνοντας λόγο για επικίνδυνη κλιμάκωση που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια.

«Λέμε αρκετά. Το Ισραήλ δεν θα πρέπει να έχει απεριόριστο πράσινο φως και απεριόριστη άδεια να σκοτώνει», τόνισε ο αλ Θάνι στην ετήσια ομιλία του στην έναρξη της συνεδρίασης του συμβουλίου της Σούρα του Κατάρ, στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις αφότου η χώρα ξεκίνησε την πιο πρόσφατη προσπάθεια μεσολάβησης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου όταν ξεκίνησαν τα πλήγματα του ισραηλινού στρατού σε απάντηση στην επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους.

Έκτοτε το Κατάρ έχει διάλογο και με τις δύο πλευρές, χάρη στον οποίο η Χαμάς έχει απελευθερώσει τέσσερις από τους περισσότερους από 200 ομήρους που κρατά στη Γάζα.

«Ζητάμε μια σοβαρή περιφερειακή και διεθνή στάση απέναντι σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση που παρατηρούμε, η οποία απειλεί την ασφάλεια της περιοχής και του κόσμου», υπογράμμισε ο εμίρης.

«Δεν δεχόμαστε την ύπαρξη δύο μέτρων και δύο σταθμών και την άποψη ότι οι ζωές των Παλαιστίνιων παιδιών δεν μετράνε, σαν να μην έχουν πρόσωπα ή ονόματα», πρόσθεσε.

Source link