Ο Πρέσβης της Αργεντινής στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Πρόσκληση για την οργάνωση συναντήσεων μεταξύ επιχειρήσεων του Ηρακλείου και της Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες απηύθυνε ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Luis Alferdo Azpiazu ο οποίος επισκέφθηκε χθες τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη.

Ο κ. Azpiazu επισήμανε ότι θα μπορούσαν να προκύψουν σημαντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο πλευρών για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών, δεδομένου ότι Ελλάδα και Αργεντινή βρίσκονται σε διαφορετικά ημισφαίρια και τόνισε το ενδιαφέρον της χώρας του για εμβάθυνση των  επιχειρηματικών σχέσεων.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, με ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική κοινότητα Αργεντινής με περίπου 50.000 μέλη και στη συνεισφορά της Ελλάδας στην οργάνωση του Ναυτικού της Αργεντινής.  Με αυτά τα δεδομένα συζητήθηκε το ενδεχόμενο να οργανωθούν οι επιχειρηματικές συναντήσεις τον εντός του επόμενου έτους, οπότε και εορτάζονται τα 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η Αργεντινή είναι ένας μακρινός προορισμός για τα κρητικά προϊόντα, ωστόσο η φήμη τους φαίνεται ότι έχει περάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και εμείς ως Επιμελητήριο θα βοηθήσουμε με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο τα μέλη μας να συνάψουν συνεργασίες για την προώθησή τους σε αυτή την αγορά» τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης και επισήμανε ότι θα είναι σε στενή επικοινωνία με τον κ. Azpiazu το προσεχές διάστημα για να οργανωθούν αυτές οι συναντήσεις.

Source link