Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, δήλωσε χθες πως η επιχείρηση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν “100% παλαιστινιακή”.

Η Χεζμπολάχ, μια ανυπέρβλητη στρατιωτική δύναμη που υποστηρίζεται από το Ιράν, αντιπαρατίθεται με τις ισραηλινές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ, στη φονικότερη κλιμάκωση μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ το 2006.

Ο Νασράλα ευχαρίστησε την Υεμένη και το Ιράκ, τμήματα αυτού που είναι γνωστό ως “Άξονας της Αντίστασης”. Περιλαμβάνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που πολεμούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, και τους Χούθι της Υεμένης, που συμμετείχαν στη σύγκρουση εκτοξεύοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στο Ισραήλ.

Είπε πως η επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου οδήγησε σε “σεισμό” στο Ισραήλ και αποκάλυψε την αδυναμία της χώρας.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ λέει πως μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια “ρεαλιστική πιθανότητα”

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, προειδοποίησε χθες πως μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, σε μια ομιλία που αναμενόταν να δείξει αν η οργάνωσή του θα εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει μέρα με τη μέρα τη δράση της, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε ο Νασράλα σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

“Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα μπορεί να μοιάζει ταπεινό αλλά είναι πολύ σημαντικό”.

Ο Νασράλα επέρριψε την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πόλεμο στη Γάζα και τον μεγάλο αριθμό των θανάτων αμάχων και είπε πως μια αποκλιμάκωση στον πολιορκούμενο θύλακα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος.

Είπε πως η περαιτέρω κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου ανάμεσα στην οργάνωσή του και το Ισραήλ εξαρτάται από την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.

“Είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες”, είπε.

Ο Νασράλα ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ, τμήματα αυτού που είναι γνωστό ως “Άξονας της Αντίστασης”. Περιλαμβάνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που πολεμούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, και τους Χούθι της Υεμένης, που συμμετείχαν στη σύγκρουση εκτοξεύοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είπε πως οι επιχειρήσεις της οργάνωσης εναντίον του Ισραήλ κλιμακώνονται

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, δήλωσε χθες πως οι ενέργειες της οργάνωσής του εναντίον του Ισραήλ στα σύνορα του Λιβάνου μπορεί να μοιάζουν ταπεινές αλλά είναι “πολύ σημαντικές”, στην πρώτη ομιλία του αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει μέρα με τη μέρα, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, αντί για τη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε ο Νασράλα στην ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Source link