Δύο συλλήψεις για το περιστατικό με τη διαρροή αμμωνίας σε επιχείρηση στου Ρέντη

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία, έπειτα από το περιστατικό διαρροής αμμωνίας σε επιχείρηση στου Ρέντη κατά το οποίο ένα άτομο ανασύρθηκε λιπόθυμο.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για τον τεχνικό ασφαλείας της μονάδας, 72 ετών, και τον νόμιμο εκπρόσωπο της μονάδας, 51 ετών.

Λόγω της διαρροής ανασύρθηκε ημιλιπόθυμος ένας άνδρας 50-60 ετών και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Αττικόν όπου και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη διασωλήνωσή του και ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ύστερα από έντονη δύσπνοια.

Πώς συνέβη το ατύχημα 

Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξετέθη αρχικά στην οσμή που δημιουργήθηκε και πήγε στο επίμαχο σημείο, στον υπόγειο χώρο της επιχείρησης για να ελέγξει τι συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι τα εργοστάσια χρησιμοποιούν την αμμωνία για βαθιά κατάψυξη στα ψυγεία τους. Η χρήση της είναι νόμιμη, παρ’ ότι τα καινούρια χρησιμοποιούν φρέον, που είναι υγρό υπό πίεση και όταν απελευθερωθεί, μετατρέπεται σε αέριο, ενώ θεωρείται πολύ τοξικό.

Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής, που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 16:00 χθες το απόγευμα, συμμετείχαν επτά οχήματα και 20 πυροσβέστες.

Λόγω του ανέμου, πάντως, θεωρήθηκε πιθανό κι επικίνδυνο περαστικός να εισπνεύσει την αμμωνία με αποτέλεσμα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Κηφισό και να προκληθεί κομφούζιο.

Ειδικότερα, διακόπηκε η κίνηση στον παράδρομο του Κηφισού και την αερογέφυρα. Τα υψηλότερα, δε, επίπεδα της αμμωνίας εντοπίστηκαν νωρίτερα χθες στην αερογέφυρα.

Όσον αφορά στα συμπτώματα από την αμμωνία, αυτά είναι η δύσπνοια και η αίσθηση καύσου στα πνευμόνια.

protothema.gr

Source link