Π. Μαρινάκης: Είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας

Με αναφορά στην ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε η χώρα μας προς τους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Το φορτίο το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό έφθασε χθες με αεροσκάφος C130 στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελ Αρίς της Αιγύπτου, όπου το υποδέχθηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο», είπε και εξήγησε ότι το φορτίο της βοήθειας συγκεντρώθηκε με μέριμνα των υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας ενώ το υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές αρχές για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. «Είναι αναγκαίο να υπάρξουν ανθρωπιστικές παύσεις και συνεχής ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας, κάτι το οποίο τόνισε και ο πρωθυπουργός στη χθεσινή επικοινωνία του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν», πρόσθεσε. «Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδα για το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και την καταδίκη της τρομοκρατικής Χαμάς», τόνισε.

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σχεδόν δύο μήνες μετά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα έχουν ήδη καταβληθεί 92 εκατ. ευρώ ως πρώτη αρωγή σε 24.500 συμπολίτες μας. «Το έργο όλων των συνεμπλεκόμενων φορέων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, ενώ κυρίαρχο μέλημα της Πολιτείας είναι να μειωθούν οι χρόνοι καταβολών, να αυξηθούν οι πληρωμές και να ενισχυθούν όσο περισσότεροι συμπολίτες μας γίνεται», ανέφερε.

Ακολούθως είπε πως έχουν ανέλθει σε 692 «οι κωδικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Μόνιμη μείωση τιμής”, του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης συνεχίζονται με στοχευμένες κινήσεις του υπουργείου, εντατικούς ελέγχους από τα κλιμάκια της ΔΙΜΕΑ, οι οποίοι προχωρούν με αμείωτο ρυθμό, καθώς και τις κινήσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών».

Στο σημείο αυτό ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «σε συνέχεια της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης αλλά και της εξαγγελίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση της αύξησης 8% του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» από τους υπουργούς Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υφυπουργό Αθανάσιο Πετραλιά, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ‘Αδωνι Γεωργιάδη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου».

Η πρόταση αδειοδότησης για την ίδρυση και την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεμονωμένης Μεγάλης Μονάδας «Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο» το οποίο αφορά στην ανάπτυξη του πρώτου Επιχειρηματικού Πάρκου στον χώρο των Logistics κατατέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, ήταν το επόμενο θέμα στην εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη.

«Πρόκειται για μια εμβληματική επένδυση, ύψους 220 εκατ. Ευρώ, ένα έργο που θα καθιερώσει την Ελλάδα ως διαμετακομιστικό κόμβο διεθνούς εμβέλειας για τα Logistics, προσφέροντας πρόσβαση σε υπερσύγχρονες ψηφιακές υποδομές και καινοτόμες λύσεις αυτοματισμού αποθήκευσης. Αλλά πρωτίστως ένα έργο που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας», επεσήμανε.

Πριν ολοκληρώσει την εισαγωγική τοποθέτησή του ανέφερε πως «υπεγράφη η συμφωνία χρηματοδότησης του ιστορικού εγχειρήματος της αναβίωσης και επαναδραστηριοποίησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ενώ εγκαινιάστηκε και η Πλωτή Δεξαμενή “Στρατής Γ. Ανδρεάδης”, η πιο σύγχρονη που διαθέτει η Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Η επιλογή χρηματοδότησης από τον αμερικανικό επενδυτικό οργανισμό DFC αναδεικνύει την κομβική σημασία των μεγαλύτερων Ναυπηγείων της Ελλάδας στην Ελευσίνα ως γεωστρατηγικού κόμβου της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου». Υπογράμμισε μάλιστα πως «η παραγωγική δυναμική της χώρας στην άμυνα, την ενέργεια και τη ναυτιλία ενισχύεται σημαντικά διαχέοντας και ένα μήνυμα επενδυτικής εξωστρέφειας. Συνεχίζουμε το αναπτυξιακό μας έργο, ώστε τα ναυπηγεία να εξελιχθούν σε μοχλό ανάπτυξης και καταλύτη για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Αττική».

Κλείνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως πριν από λίγο υπεγράφη, παρουσία του πρωθυπουργού, η δανειακή συμφωνία της ΕΤΕπ με τον ΔΕΔΔΗΕ για το έργο των “έξυπνων” μετρητών το οποίο αποσκοπεί στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος διαχείρισης μετρήσεων, μειώνοντας το κόστος για τον τελικό καταναλωτή και συμβάλλοντας στον ψηφιακό και επιχειρησιακό μετασχηματισμό του ΔΕΔΔΗΕ» και παρέθεσε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες μέρες.

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/11/07/p-marinakis-einai-anagkaio-na-yparksoun-anthropistikes-pafseis-kai-synechis-roi-anthropistikis-voitheias-pros-ti-lorida-tis-gazas/