Στη φυλακή μεταφέρθηκε ο Αλγερινός που συνελήφθη στο μετρό του Μιλάνου

Ο 37χρονος Αλγερινός, που συνελήφθη σήμερα το πρωί στο μετρό του Μιλάνου, μεταφέρθηκε στις φυλακές Σαν Βιτόρε της ιταλικής συμπρωτεύουσας και πρόκειται να απελαθεί στην Αλγερία. Τον συναγερμό είχε σημάνει η χώρα του εκδίδοντας διεθνές ένταλμα σύλληψής του για τρομοκρατική δράση, ως μέλους της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Isis) με δράση στην Συρία.

Εξάλλου χθες, Τετάρτη, το απόγευμα, συναγερμός σήμανε και στο αεροδρόμιο της Ρώμης Φιουμιτσίνο. Ένας Αιγύπτιος 29 ετών, αισθάνθηκε άσχημα ενώ βρισκόταν σε αεροσκάφος που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάϊρο. Το προσωπικό ζήτησε από τον νεαρό Αιγύπτιο να υπογράψει ειδικό χαρτί, με το οποίο εξέφραζε την συγκατάθεσή του για χορήγηση σειράς φαρμάκων. Δίπλα όμως από την υπογραφή του έγραψε στα αγγλικά και την φράση «αγαπώ τον Αλάχ».

Οι αεροσυνοδοί πληροφόρησαν το πιλότο, ο οποίος άλλαξε το σχέδιο πτήσης και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας. Στον διάδρομο προσγείωσης είχαν φθάσει στο μεταξύ και επίλεκτοι σκοπευτές. Τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για τρομοκράτη, αλλά ο κυβερνήτης του αεροσκάφους απαίτησε ο συγκεκριμένος άνδρας να μεταβεί στο Κάιρο με διαφορετική πτήση.

φωτογραφία αρχείου

Source link