Νετανιάχου: Το Ισραήλ είναι προσηλωμένο στους στόχους του στον πόλεμο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, πως η Χαμάς δεν συμφώνησε να απελευθερώσει και άλλους ομήρους, παραβιάζοντας τους όρους της εκεχειρίας, και πως το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων του, καθώς οι μάχες επαναλαμβάνονται.

Η Χαμάς δεν απελευθέρωσε όλες τις γυναίκες ομήρους, όπως είχε συμφωνηθεί, και επίσης εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, επισημάνθηκε από το γραφείο του Νετανιάχου.

«Με την επανάληψη των μαχών υπογραμμίζουμε: η ισραηλινή κυβέρνηση είναι προσηλωμένη να επιτύχει τους στόχους του πολέμου – να απελευθερώσει τους ομήρους μας, να εξαλείψει τη Χαμάς και να διασφαλίσει ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ απειλή για τους κατοίκους του Ισραήλ», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Εξάλλου η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρου (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα πως διευκόλυνε την απελευθέρωση και τη μεταφορά στη Ραμάλα 19 παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινά κέντρα κράτησης.

Ο αριθμός που ανακοινώθηκε από τη ΔΕΕΣ περιλαμβάνει μόνον αυτούς για την απελευθέρωση των οποίων είναι άμεσα αρμόδια η ΔΕΕΣ.

Αυτός ο ουδέτερος οργανισμός με έδρα την Ελβετία ήταν αρμόδιος για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα και Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές βάσει των όρων της προσωρινής εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισράηλ και τη Χαμάς, η οποία έληξε.

φωτογραφία αρχείου

Source link