Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου δια της  Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης & Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, στις 5 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στη Λότζια, διοργανώθηκε Ανοιχτή Μουσικοχορευτική Εκδήλωση με τίτλο: «Στείλτε το δικό σας “«ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ»” για τη στήριξη του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα».  Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, έδειξαν την αγάπη τους και τη συνεισφορά τους στολίζοντας το ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ του Δήμου Ηρακλείου και ο στόχος της διάθεσης 1.000 «καρδιών» επιτεύχθηκε !

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος αφού εξήρε την αξία του εθελοντισμού, προέτρεψε τον κόσμο να γνωρίσει και να στηρίξει το έργο της «Ηλιαχτίδας».

Τη δράση υποστήριξαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου που παρείχε την υγειονομική κάλυψη στην εκδήλωση, το 53ο Δημοτικό σχολείο και το 34ο Νηπιαγωγείο του Δήμου Ηρακλείου οι μαθητές των οποίων ζωγράφισαν και έστειλαν τα δικά τους μηνύματα αγάπης, το Κολλέγιο Κρήτης MBS, και η εθελοντική ομάδα του Marks & Spencer.

Επίσης, συμμετείχαν ενεργά η Φιλαρµονική του Δήµου Ηρακλείου, η Χορωδία Ωδείου ΚΡΗΤΗΣ, η Νεανική Χορωδία Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, το Έντεχνο Ωδείο (τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού), η Μπαντίνα Μουσικών Σχολών Χάρης Σαρρής, η ηθοποιός Αμαλία Ζαργιανάκη Δραμουντάνη, το Μουσικό Σχήµα Βαγγελιώ Φασουλάκη & Νίκος Βογιατζάκης, το Μουσικό Συγκρότηµα (Λαϊκό – Ρεµπέτικο) του Γιάννη Παξιμαδάκη, το Μουσικό Κρητικό Συγκρότηµα του Βασίλη Σταυρακάκη, το  Μουσικό Συγκρότηµα του Μάνου Παπαδάκη και το Μουσικό & Χορευτικό Συγκρότηµα του Θανάση Μαυρόκωστα. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Αντιγόνη Ανδρεάκη.

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, πραγματοποιήθηκε επίσης με μεγάλη συμμετοχή, Εσπερίδα με θέμα «Όταν ο πόνος γίνεται ελπίδα… και το σκοτάδι, φως!» η οποία ήταν αφιερωμένη στη Δωρεά Μυελού των Οστών και Συμπαγών Οργάνων Σώματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την Υποστήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και του Παγκρήτιου Συνδέσμου «ΑιματοΚρήτης». Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος Μαρία Γιαμπουλάκη.

Την Εσπερίδα χαιρέτησαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:

 Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Κορνήλιος Αθανασάκης, εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

 Δέσποινα Ι. Συγγελάκη, Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού

 Γωγώ Μηλάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Εθελοντισμού και διασύνδεσης με φορείς και οργανώσεις Περιφέρειας Κρήτης

Χαιρετισμό απέστειλαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Ομιλίες έγιναν επίσης από:

 την κυρία Μαρία Ευστρατίου, Πρόεδρο του Δ.Σ., που παρουσίασε το έργο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με νεοπλασία «Ηλιαχτίδα»

 την κυρία Ειρήνη Γεργιανάκη, Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» η οποία παρουσίασε το έργο του Συλλόγου.

 τον κύριο Κώστα Κανάκη, εις μνήμην του Ιατρού Θεοφάνη Κανάκη Μέλος Δ.Σ. του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Ηλιαχτίδα» για την πολύχρονη υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στη μνήμη του Άγγελου, του Αντώνη και  της Έμμας και αναγνώριση της προσφοράς των οικογενειών τους στη δωρεά οργάνων.

Οι μουσικοί Δημήτρης Παπουτσάκης (Τρομπέτα), Αντώνης Βουμβουλάκης (Πιάνο) και οι Νεκτάριος Σαμόλης (Λύρα), Δημήτρης Πρινάρης (λαούτο), Σαμόλης Μιχάλης (λαούτο) και Μάριος Καπελάκης (νταούλι), απέδωσαν αγαπημένες μελωδίες των παιδιών.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Νεολαίας, Οργάνωσης και Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Επιπτώσεων Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, Δέσποινα Ι. Συγγελάκη, δήλωσε σχετικά: «Η αγάπη προς το συνάνθρωπο είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε. Εθελοντισμός χωρίς αγάπη και προσφορά δεν υπάρχει. Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών με νεοπλασία και διαδίδουμε το μήνυμα της προσφοράς οργάνων, μυελού των οστών και αίματος ως την υπέρτατη πράξη εθελοντισμού και προσφοράς στο συνάνθρωπο».

Η Μαρία Ευστρατίου Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία & Η Ηλιαχτίδα δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Εθελοντισμού για την άψογη διοργάνωση της Μουσικοχορευτικής Εκδήλωσης «Στείλτε το δικό σας "ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ».

Ευχαριστούμε, επίσης, όλους τους χορηγούς και τους  καλλιτέχνες, τα μουσικά σχήματα, τα ωδεία και τις μουσικές σχολές που ήταν μαζί μας και μας διασκέδασαν καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους για μια ακόμη φορά.

Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι και ευγνώμονες για την ανταπόκριση του κόσμου. Δράσεις τέτοιου χαρακτήρα, οι οποίες αγκαλιάζονται από την κοινωνία των πολιτών, ενισχύουν και ταυτόχρονα διαδίδουν το μήνυμα του εθελοντισμού. Ο στόχος της εκδήλωσης επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς οι 1000 καρδιές εξαντλήθηκαν και το ενδιαφέρον του κόσμου συνεχίζεται για ολόκληρο τον Δεκέμβριο. Τα έσοδα συνολικά  θα διατεθούν  για τις ανάγκες της Δομής Ψυχοκοινωνικής Στήριξης που διατηρεί ο Σύλλογος.

Η Ηλιαχτίδα για περισσότερο από 30 χρόνια λειτουργεί με μοναδικό στόχο τη φροντίδα και την ανακούφιση των μικρών μαχητών και των οικογενειών τους. Συνεχίζουμε την πορεία και την προσφορά μας, και  ευελπιστούμε πως θα σας έχουμε όλους συνοδοιπόρους».

Source link