Παρίσι 2024: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων150 χλμ. για 5 ώρες στην τελετή έναρξης

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμέν Μπον επιβεβαίωσε χθες (7/12)  ότι θα υπάρξει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το Παρίσι τη βραδιά της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον προσεχή Ιούλιο, και προσπάθησε να καθησυχάσει τον κόσμο ότι το σύστημα μεταφορών θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια αναμενόμενη αύξηση.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων θα είναι μεταξύ 20:00-01:00(ώρα Ελλάδας) τη νύχτα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 26 Ιουλίου και θα εκτείνεται σε μια περιοχή 150 χιλιομέτρων.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν θα υπάρχουν αφίξεις ή αναχωρήσεις από τα τρία κύρια αεροδρόμια του Παρισιού, Roissy-Charles de Gaulle, Orly και Beauvais για εκείνη την περίοδο.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κινδυνεύει να διαταράξει τις κορυφαίες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες που πετούν στο Παρίσι, όπως η Air France-KLM, η British Airways, η Lufthansa, η Emirates, η American Airlines και η Singapore Airlines.

Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του Παρισιού απηχεί ένα παρόμοιο μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από τη Βρετανία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 θα περιοριστεί με την απαραίτητη προεγγραφή για την είσοδο σε πολλές ζώνες.

Όσον αφορά  την τιμή μιας μόνο διαδρομής με το μετρό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έχει γίνει γνωστό ότι  θα διπλασιαστεί σχεδόν στα 4 ευρώ από 2,10 ευρώ.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των κατοίκων της πόλης ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα τους δουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος στην καθημερινή τους ζωή, ο Μπον είπε ότι η τιμή μιας μηνιαίας κάρτας δημόσιας συγκοινωνίας δεν θα ανέβει κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ωστόσο, η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό έχει προειδοποιήσει ότι το δίκτυο μεταφορών του Παρισιού δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των επιβατών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Source link