Ξεκινούν οι ενημερωτικές ημερίδες του ΥΜΑΘ για τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της Β. Ελλάδας

Με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Σίμος Διαμαντίδης, προχωρούν σε ενημερωτικές δράσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η πρώτη διοργανώνεται την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στην Κοζάνη, με τίτλο «Εξαγωγές στην πράξη για τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας». Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), τα επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας) και θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας (Δημοκρατίας 27, Κοζάνη). Επίσης, θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων Enterprise Greece.

Η έναρξη είναι προγραμματισμένη στις 17.30 με σύντομους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθης Κωσταντινίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Ιωάννης Μητλιάγκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Μπάμπης Καραταγλίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γρεβενών κ. Νικόλαος Ράμμος.

Στις 17.45 θα ακολουθήσουν ομιλίες του Προέδρου του ΣΕΒΕ κ. Σίμου Διαμαντίδη και του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου του Συνδέσμου Εξαγωγέων κ. Παναγιώτη Χασάπη, με θέμα «Οδηγός για επιτυχημένες εξαγωγές, βήματα δικτύωσης και προοπτικές ανάπτυξης».

Στις 18.30 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Εξαγωγικών Πιστώσεων Α.Ε. (Export Credit Greece s.a.), κ. Γρηγόρης Σταματόπουλος, θα μιλήσει για τις ασφαλείς εξαγωγές και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί διάλογος με το κοινό.

Source link