Η κυβέρνηση ετοιμάζει… «φίλαθλοι-app» μέσω κινητού για την είσοδο στα γήπεδα

Η ταυτοπροσωπία μέσω κινητού για την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα θα είναι ένα από τα μέτρα που θα θεσπίσει η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, όπως αποκάλυψε ο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

«Εφόσον εφαρμοστούν αυτά που είναι να εφαρμοστούν από την πολιτεία, αλλά και από τις ομάδες – γιατί πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνουν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος – σε ένα πρόβλημα που τους πλήττει όλους, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα, όπως για παράδειγμα αυτό για την πρόσβαση με ονομαστικοποίηση, τα εισιτήρια μέσω κινητού που θα διασφαλίζουν την ταυτοπροσωπία.

Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης για την εφαρμογή. Για να μπει κάποιος θα πρέπει να έχει μαζί του το κινητό. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία και των ομάδων για να υπάρξει σωστή λειτουργία και ασφάλεια στους αγώνες», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού.

«Σχετικά με τα 200 άτομα που έδωσε ο κύριος Οικονόμου στο φάκελο στην εισαγγελία, έχει να κάνει με το ότι αλλάζει η προσέγγιση του ζητήματος. Κάθε μία αποτελεί μία μεμονωμένη περίπτωση από αυτές που υπήρχαν τα τελευταία 15 χρόνια. Τώρα φαντάζομαι ότι θα υπάρξει μια σύνδεση των διαφόρων φακέλων και υποθέσεων ώστε να μπορέσουν να προκύψουν στοιχεία».

Σε ερώτηση για το μέτρο της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ ώστε να μειωθεί η έξαρση του φαινομένου, ο ίδιος απαντά:

«Η λογική της διακοπής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ για δύο μήνες έχει και ένα σκοπό. Όταν μια κατάσταση βλέπεις ότι επιδεινώνεται και κλιμακώνεται, πρέπει να τη σταθεροποιήσεις και μετά να την θεραπεύσεις.

Τώρα που οι αγώνες της Σούπερ Λιγκ θα γίνονται και χωρίς θεατές, νομίζω ότι η προσοχή θα πέσει στα άλλα παιχνίδια, ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και να μην υπάρχει, αυτή η διασπορά του χουλιγκανισμού στα άλλα αθλήματα».

«Δεν πρόκειται να εξαφανίσεις το πρόβλημα της βίας. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες ώστε να το ελαχιστοποιήσεις, αυτό δεν λύνεται μέσα σε δύο μήνες. Πρέπει να πάρουμε μέτρα, όπως άλλες χώρες. Απλώς χρειάζεται να δουλέψουμε μετά και σε θέματα πρόληψης, σε θέματα ακόμα και εκπαίδευσης μικρών ηλικιών».

 dnews.gr 

Source link