Άγρια επίθεση 30 ανηλίκων σε μαθητές στο Καλαμάκι

Ανησυχητική κλιμάκωση στο φαινόμενο της βίας μεταξύ ανηλίκων δείχνει το τελευταίο περιστατικό στο Καλαμάκι, όπου ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε βίαια σε παρέα συνομηλίκων τους και μάλιστα σε πολυσύχναστο σημείο.

Αυτή τη φορά οι δράστες ήταν πολύ περισσότεροι από τα θύματα της επίθεσης, ενώ φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Δύο ανήλικοι τραυματίστηκαν, ο ένας μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 20:30 της Παρασκευής (15/12) στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Άνω Καλαμάκι. Η πλατεία είναι το πιο πολυσύχναστο κομμάτι της περιοχής και βρίσκεται ανάμεσα σε σχολεία και το γήπεδο μπάσκετ, ενώ εκεί υπάρχει και το ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη».

Ομάδα ανηλίκων με κουκούλες κινήθηκε κατά παρέας με τρία αγόρια και τέσσερα κορίτσια από τον Άλιμο.

Η παρέα καθόταν στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα του Καραϊσκάκη, αναφέρει το notia.gr, όταν ξαφνικά εμφανίστηκε από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου μία ομάδα περίπου 30 νεαρών. Τους ρώτησαν αν είναι από τον Άγιο Δημήτριο, καθώς φαίνεται να είχαν διαφορές με άλλους ανήλικους από τον γειτονικό δήμο.

Πριν προλάβουν οι μαθητές να τους απαντήσουν ότι δεν είναι από τον Άγιο Δημήτριο, άρχισαν την επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, που φορούσαν σκληρά γάντια μηχανής, χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τους τρεις ανήλικους, ηλικίας 14 ετών. Άλλοι από την παρέα προσπάθησαν να φύγουν προς τη λεωφόρο Ιωνίας, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Ένα από τα αγόρια χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», τραυματισμένο ελαφρά στο πρόσωπο από τα χτυπήματα που δέχθηκε. Είχε τρέξει να κρυφτεί σε σούπερ μάρκετ, αλλά τον κυνήγησαν και τον χτυπησαν μέσα στο κατάστημα.

Άλλος ένας από την παρέα κατάφερε να γλιτώσει, επειδή ήταν κοντά στο σπίτι του.

Κάτοικος της περιοχής, που είδε όσα συνέβησαν, είπε στο notia.gr, ότι οι δράστες «δεν πτοήθηκαν από την παρουσία μου. Ήταν πολλοί και εμφανίστηκαν ξαφνικά. Χτυπούσαν τα παιδιά και τους κυνηγούσαν στην Ιωνίας».

Οι μαθητές είπαν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν και αυτοί ανήλικοι από την Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες, ηλικίας 14 με 16 ετών που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα.

Εν τω μεταξύ, οι γονείς των θυμάτων της επίθεσης δηλώνουν ότι θα υποβάλουν μήνυση και θα ζητήσουν από τους αστυνομικούς, να ελέγξουν το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες του σούπερ μάρκετ.

protothema.gr

Source link