Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η τελετή Ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού καθώς και των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συμβουλίων Δημοτικών Κοινοτήτων και των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου, στη γεμάτη από κόσμο Βασιλική του Αγίου Μάρκου .

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος ευχήθηκε στην νέα Δημοτική Αρχή καλή επιτυχία.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία, ο νέος Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε:  «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μόχθησαν και μοχθούν στον Δήμο Ηρακλείου, για τον Δήμο Ηρακλείου.

Θυμάμαι εκείνους που είναι πλέον απόντες.

Δεσμεύομαι και δεσμευόμαστε, με συναίσθηση της ευθύνης, με επίγνωση των προσδοκιών και των προκλήσεων, να συντελέσουμε ώστε ο Δήμος να αναπτύξει την δυναμική που αντιστοιχεί στο δυναμικό του: στην ιστορία του, στον πολιτισμικό, φυσικό και ανθρώπινο πλούτο του.

Να επιτύχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής για μας και τα παιδιά μας. Για όλους ανεξαίρετα, χωρίς καμία διάκριση ή αποκλεισμό.

Θα εργασθούμε με αφοσίωση στην πόλη και τους ανθρώπους της. Θα εργασθούμε σκληρά.

Θα επιδιώξουμε την ενότητα και τη σύνθεση. Μαζί με τους εργαζομένους, μαζί με τους πολίτες. Όλοι μαζί θα πάμε την πόλη μπροστά.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους, υγεία και χαρές»!

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός από την πλευρά του ευχήθηκε στον κ. Καλοκαιρινό και τη νέα δημοτική αρχή να έχουν επιτυχημένη θητεία.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, οι βουλευτές  Κων/νος Κεφαλογιάννης, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη,  οι δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου  Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Μανόλης Κοκοσάλης, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί & δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, συλλόγων και φορέων, πρώην βουλευτές κ.ά.

Source link