Στις 8 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση Κολωνού – Στο εδώλιο ο Μίχος, η μητέρα και 26 εμπλεκόμενοι

Στις 8 Ιανουαρίου 2024 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο 26 πρόσωπα, ενώ για την εύρεση κατάλληλης αίθουσας για τη διεξαγωγή της πολυπρόσωπης δίκης απαιτήθηκε η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα είναι η μητέρα της 12χρονης, ο Ηλίας Μίχος και 26 ακόμη πρόσωπα που κατηγορούνται κατά περίπτωση για βαρύτατα αδικήματα.

Στο πολυσέλιδο βούλευμά του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο που ο Ηλίας Μίχος φέρεται να κακοποιούσε και να εξέδιδε την ανήλικη, που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο κατάστημα ψιλικών ειδών που διατηρούσε. Ο 55χρονος, κατά το βούλευμα, φέρεται να υποδυόταν την ανήλικη στις εφαρμογές Viber, WhatsApp, Blindchat, ενώ σε άλλο σημείο του καταλογίζεται ότι χρησιμοποιούσε το τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής.

Ανάμεσα στις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 55χρονος είναι και το αδίκημα του βιασμού, με τους δικαστές να σημειώνουν πως «εξανάγκασε την ανήλικη σε ανοχή γενετήσιας πράξης περισσότερες από μία φορές, ήτοι, αφού την οδηγούσε στην αποθήκη του καταστήματος με την πρόφαση να καθαρίσει και αφού της προκαλούσε τρόμο και ανησυχία για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα με την επίδειξη σε αυτή όπλου και μαχαιριών που κατείχε, καθώς και με την απειλή ότι, αν δεν ανεχθεί τις ασελγείς του πράξεις, θα σκοτώσει την ίδια ή την οικογένειά της ή θα διαδώσει ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά». Με αυτόν τον τρόπο, «κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της και να την εξαναγκάσει να ανεχθεί κατ’ επανάληψη γενετήσιες πράξεις που ενήργησε σε βάρος της…».

Στο εδώλιο και η μητέρα για ώθηση σε μαστροπεία

Σημαντικός ρόλος στη μαστροπεία και την εκμετάλλευση του παιδιού αποδίδεται και στη μητέρα, η οποία μετά την έκδοση βουλεύματος θα καθίσει στο εδώλιο, εκτός από το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας για το οποίο αρχικά διώχθηκε, και για πορνογραφία ανηλίκου. Σύμφωνα με τους δικαστές, η 38χρονη μητέρα, μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της, διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό την ερωτική συνεύρεση της ανήλικης με άνδρες έναντι αμοιβής.

«Τον Αύγουστο του 2022, ενεργώντας με πρόθεση, διέθεσε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του», υπογραμμίζουν οι δικαστές και συμπληρώνουν πως η μητέρα «εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής προτρέποντας και εξαναγκάζοντας, αλλά και δημιουργώντας, με πράξεις και παραλείψεις της, τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητεί συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους παρά το νεαρό της ηλικίας της».

Πρόκειται για την πρώτη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Κολωνού και οδηγείται στο ακροατήριο, ενώ εκκρεμεί και δεύτερη, η οποία σχηματίστηκε έπειτα από νέες καταθέσεις της ανήλικης που «άνοιξαν» νέο κύκλο συλλήψεων και προφυλακίσεων των εμπλεκομένων.

Source link