Επεισόδια στου Ρέντη: Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο μετά το θάνατο του αστυνομικού

Νέα δεδομένα στην ποινική μεταχείριση του 18χρονου προκαλεί η τραγική εξέλιξη με τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο 18χρονος, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, θα κληθεί σύντομα σε συμπληρωματική απολογία για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας κατά μετατροπή της αρχικής κατηγορίας που του έχει αποδοθεί, αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Η μετατροπή της κατηγορίας σε βάρος του 18χρονου, καθώς και κάθε άλλου εμπλεκόμενου στην υπόθεση των θλιβερών επεισοδίων στου Ρέντη είναι, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, μονόδρομος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου ενδέχεται να ζητήσει και η οικογένεια του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος πριν καταλήξει, νοσηλευόταν επί 20 ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

«Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία. Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια», δήλωσε εμφατικά χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 31χρονου αστυνομικού, με γνώστες της υπόθεσης να ερμηνεύουν τη δήλωση αυτή ως προάγγελο εξελίξεων. Κι αυτό διότι οι χειριστές της υπόθεσης, υπό την εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Σταματίνα Περιμένη, ως Εποπτεύουσα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φαίνεται να έχουν συγκεντρώσει ικανά στοιχεία για να «δέσουν» τη δικογραφία που σχηματίζουν σε βάρος άνω των 30 ατόμων στα οποία μάλιστα θα καταλογίζεται ότι δρούσαν οργανωμένα στα πρότυπα εγκληματικής οργάνωσης με συγκεκριμένη δομή και ηγεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 18χρονος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί, έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στα θλιβερά επεισόδια, ενώ εκκρεμεί το δεύτερο αίτημά του προκειμένου να ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα ως προς το σκέλος εκείνο που είναι ακόμη ανοικτό στην αστυνομική προανάκριση, δηλαδή αυτό της εγκληματικής οργάνωσης και πιθανής διασύνδεσης και με άλλες οργανωμένες παράνομες δράσεις όπως ναρκωτικά, εκβιασμούς, όπλα κλπ. Το πρώτο αίτημα του 18χρονου είχε απορρίψει η ανακρίτρια Πειραιά, καθώς ο ίδιος είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος και δεν μπορούσε ταυτόχρονα να φέρει και την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα. Ανάλογο αίτημα να ενταχθούν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν υποβάλει ακόμη τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση για τα οποία έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή τους στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

φωτογραφία αρχείου

cnn

Source link