Ελλ. Λύση: Να επεκτείνει η ΝΔ την Αιγιαλίτιδα Ζώνη της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια

«Η πλήρως ελεγχόμενη από την Τουρκία κυβέρνηση Ντμπεϊμπά, κοινοποίησε στον ΟΗΕ την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης της Λιβύης στα 12 ναυτικά μίλια και την ανακήρυξη Συνορεύουσας Ζώνης (contiguous zone) για ακόμη 24 ν.μ. προς βορράν, δικαίωμα το οποίο έχει με βάση τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας! Η ενέργεια αυτή από μία φιλοτουρκική “κυβέρνηση”, υποχρεώνει πλέον τη ΝΔ να επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα Ζώνη της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, σε ολόκληρη την επικράτεια!», τονίζει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της.

Το γραφείο Τύπου του κόμματος κάνει λόγο για «κίνηση την οποία η Ελληνική Λύση είχε απαιτήσει από την πρώτη στιγμή της υπογραφής του παράνομου μνημονίου Ερντογάν-Σάρατζ, καθώς ήταν η επιβεβλημένη ενέργεια για να ακυρωθεί στην πράξη το παράνομο “τουρκολιβυκό μνημόνιο” που συνιστά παραβίαση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και εισβολή σε περιοχές ελληνικής εθνικής κυριαρχίας».

«Για άλλη μία φορά, δικαιωθήκαμε και τεκμηριώθηκε το εγκληματικό λάθος της ΝΔ να μην δράσει άμεσα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, που συνεχώς επικαλείται», σημειώνει η Ελληνική Λύση, επισημαίνοντας ότι «η ενέργεια της πραξικοπηματικής κυβέρνησης της Λιβύης, καθιστά υπόλογη την κυβέρνηση Μητσοτάκη» καθώς και πως «οποιαδήποτε κωλυσιεργία έπειτα από αυτή την εξέλιξη, συνιστά πλέον εθνική μειοδοσία».

ΠΗΓΗ : https://otisimveni.gr/2023/12/29/ell-lysi-na-epekteinei-i-nd-tin-aigialitida-zoni-tis-elladas-sta-12-naftika-milia/