Ο Ε.Ε.Σ. διένειμε Πρωτοχρονιάτικα “γεύματα αγάπης” σε αστέγους του Πειραιά

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), στην προσπάθειά του να υποστηρίξει τους συνανθρώπους μας που διαβιούν στο δρόμο υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και ενόψει της Πρωτοχρονιάς, υλοποίησε το Σάββατο (30/12) μεγάλη δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων (streetwork) στο λιμάνι του Πειραιά.

Βίντεο Ε.Ε.Σ.:

Ειδικότερα, στη μεγάλη δράση του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. στον Πειραιά, διανεμήθηκαν, από κοινωνικούς λειτουργούς και εθελοντές όλων των Σωμάτων του Ε.Ε.Σ, ζεστά γεύματα και ροφήματα, υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας, είδη ατομικής υγιεινής, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, μέσα προστασίας από τον Covid 19 & ιματισμός. Ταυτόχρονα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, καθώς και ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συνολικά ωφελήθηκαν περίπου 130 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ιδιαίτερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Source link