Προτάσεις του ΕΒΕΘ για τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω καρτών και τραπεζικών λογαριασμών

Επιστολή με την οποία καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με τις χρεώσεις τραπεζών στις συναλλαγές μέσω χρεωστικών – πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών, απέστειλε το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και στον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γκίκα Χαρδούβελη.

Με την επιστολή του, η οποία υπογράφεται από τον Α’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, οι εμποροβιομήχανοι Θεσσαλονίκης ζητούν να επανεξεταστεί το ύψος των ως άνω τραπεζικών προμηθειών, με ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης των αγορών που γίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω POS, με την πρόβλεψη ενιαίου ύψους κράτησης για τις ΜμΕ. Παράλληλα, ζητείται να καταργηθούν πλήρως οι εναπομείνασες τραπεζικές προμήθειες στο πλαίσιο οποιασδήποτε συναλλαγής προς υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου τομέα.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του το ΕΒΕΘ επισημαίνει ότι ο περιορισμός της χρήσης μετρητών αποτελεί αναμφίβολα μία θετική εξέλιξη, για τον εκσυγχρονισμό της οικονομίας, την ενίσχυση της διαφάνειας και την πάταξη της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

Source link