Ναυάγιο Ζακύνθου: Διαλύεται το φημισμένο πλοίο – Τι ζητάει ο δήμος

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες διάσωσης και συντήρησης του πλοίου στο Ναυάγιο της Ζακύνθου δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται ο «Παναγιώτης» το πλοίο στην φημισμένη παραλία «Ναυάγιο» στη Zάκυνθο.  Η άμμος έχει σκεπάσει σε μεγάλο βαθμό το κουφάρι του πλοίου, το οποίο για δεκαετίες έχει αφεθεί έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, ειδικά τον χειμώνα.

Οι μέχρι τώρα προσπάθειες διάσωσης και συντήρησης του πλοίου δεν έχουν φέρει κανένα απολύτως αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της ασυνεννοησίας των πολλών φορέων που είτε έχουν, είτε διεκδικούν ρόλο στο Ναυάγιο.

Ο νέος Δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με κυβερνητικούς φορείς, μαζί με τον τοπικό βουλευτή, Διονύση Ακτύπη, ζητώντας να αναλάβει ο Δήμος την αποκλειστική διαχείριση του Ναυαγίου, προκειμένου και ο «Παναγιώτης» να σωθεί και να λειτουργεί όπως πρέπει και η παραλία και το πλάτωμα θέασης.

«Το καράβι εξαφανίζεται»

Ο δήμαρχος Ζακύνθου μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή News Room και τόνισε ότι το καράβι εξαφανίζεται.

«Από το 1980 που έγινε το ατύχημα με το καράβι και βρίσκεται εκεί… δεν έχει σκύψει κανένας επάνω σε αυτό το πρόβλημα για τη συντήρηση […] Τώρα όμως ήρθε η ώρα εμείς εδώ στη Ζάκυνθο να διαχειριστούμε το συγκεκριμένο σημείο. Βλέπουμε όλοι πως το καράβι εξαφανίζεται […] Είναι κρίμα ένα τόσο πολυφωτογραφημένο σημείο που έρχονται από όλο τον κόσμο, το δεύτερο σε επισκεψιμότητα σημείο στην Ελλάδα, να είναι στο έλεος του Θεού» είπε.

«Οι επιστήμονες σήμερα αλλά και η τεχνολογία μπορεί να το επαναφέρει, να επαναφέρει την εικόνα αυτή την πολύ φωτογραφημένη, μπορεί να ξαναδημιουργήσει. Πρέπει να μας δώσει το δικαίωμα το κράτος να παρέμβουμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο για να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις. Αν μας δώσει τις άδειες και την ελευθερία να μπορέσουμε να κινηθούμε, εμείς αύριο το πρωί είμαστε έτοιμοι. Να τρέξουν οι διαδικασίες έτσι ώστε το καλοκαίρι να μπορεί πάλι και ο τουρίστας και ο επισκέπτης να έρθει να δει και να απολαύσει αυτή την πανέμορφη παραλία» τόνιζε.

 tovima.g 

Source link