Σε 56 χώρες επεκτείνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα SEA BEYOND

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης, η UNESCO και ο όμιλος Prada ανακοίνωσαν την τρίτη έκδοση του εκπαιδευτικού τους προγράμματος SEA BEYOND αφιερωμένου στη διάδοση του ωκεανογραφικού γραμματισμού και τη διατήρηση των ωκεανών.

Περισσότεροι από 34.000 μαθητές σε 56 χώρες θα επωφεληθούν από αυτή την εκπαίδευση φέτος και το νέο κεφάλαιο στη σύμπραξη των δύο πλευρών χαρακτηρίζει η συνεργασία με τις Bibliothèques Sans Frontières (Βιβλιοθήκες χωρίς Σύνορα).

Η UNESCO και ο όμιλος Prada θα ξεκινήσουν διαγωνισμό καλώντας τα σχολεία να δημιουργήσουν μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης με κείμενο, γραφικά ή διαδραστικό περιεχόμενο, με στόχο να εξηγήσουν στους συνομηλίκους τους πώς να υιοθετήσουν πιο συνειδητές συμπεριφορές για την προστασία των ωκεανών. Η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τις καμπάνιες θα αποτελείται από νέους και προκαθορισμένους «φίλους» του SEA BEYOND, τους λεγόμενους SEA BEYONDers, ανθρώπους που έχουν θέσει την αγάπη για τη θάλασσα στο επίκεντρο της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

«Η ανθρωπότητα εξαρτάται από τον ωκεανό, αλλά το μέλλον του βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αν θέλουμε να επιτύχουμε τη διάσωσή του, πρέπει να στηρίξουμε την επιστημονική έρευνα, να προωθήσουμε τη γνώση, αλλά και να επενδύσουμε στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την UNESCO και τον όμιλο Prada, είναι ένα πολύ θετικό παράδειγμα του τρόπου ευαισθητοποίησης των νεότερων γενεών και μετάβασης προς ενάρετες πρακτικές» δήλωσε η Οντρέ Αζουλέ, γενική διευθύντρια της UNESCO.

Source link