Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο

Με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9/2 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός. Τον Σωκράτη Φάμελλο συνόδευαν ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καθώς και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δημήτρης Κλαράκης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ νευραλγικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, όσο και του Δήμου Ηρακλείου ειδικότερα. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός ενημέρωσε τον Σωκράτη Φάμελλο για τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή καθώς και για τις δυσκολίες που προκύπτουν, χαρακτηρίζοντας ως μεγαλύτερη πρόκληση αυτή του πολεοδομικού σχεδιασμού. «Είναι ένα ζήτημα με το οποίο συναρθρώνονται όλα τα νευραλγικά θέματα της τοπικής πολιτικής, όπως είναι οι υποδομές, το αναπτυξιακό πρόγραμμα, η επέκταση της πόλης και η προτεραιοποίηση των χρήσεων γης» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, με τον Πρόεδρο της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να τονίζει ότι «ο Δήμος Ηρακλείου κάνει μια μεγάλη τομή για τον πολεοδομικό σχεδιασμό γιατί από εκεί ξεκινά η ανάπτυξη.».

Τη συζήτηση απασχόλησαν επίσης τα οικονομικά θέματα του Δήμου καθώς και ο «δυσβάσταχτος φόρος ταφής των απορριμμάτων» όπως τον χαρακτήρισε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος, όπως συμπλήρωσε «θα επιβαρύνει τα δημοτικά τέλη και θα αναγκαστούν οι δημοτικές αρχές να μεταφέρουν στους δημότες κόστος, ενώ θα έπρεπε να ακολουθήσουν τη λογική της εισφοράς της κυκλικής οικονομίας που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.».

Συζητήθηκαν ακόμα το θέμα του ΒΟΑΚ για το οποίο ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι «το παρακολουθούμε στενά και θα διεκδικήσουμε με τον πιο δυναμικό τρόπο λειτουργικές λύσεις για το Ηράκλειο» αλλά και το θέμα των ΔΕΥΑ, για τις οποίες ο Σ. Φάμελλος επεσήμανε ότι: «Οι ΔΕΥΑ πρέπει να μείνουν στους Δήμους γιατί είναι πρώτα από όλα δημοτική περιουσία αλλά και γιατί αποτελεί πρωτίστως τοπικό ζήτημα».

Στο τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Δήμαρχο, δήλωσε: «Είναι αγαπημένη συνήθεια να επισκέπτομαι τον Δήμο Ηρακλείου γιατί η Αυτοδιοίκηση είναι ο σημαντικότερος πόλος δημοκρατίας και ανάπτυξης και πρέπει να ενισχυθεί» και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «θα είμαστε δίπλα στη δημοτική αρχή όπως και σε όλες τις δημοτικές αρχές της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις.».

Source link