Συνάντηση Λαβρόφ – Φιντάν στην Τουρκία – Τι συζήτησαν

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός απέφυγε να απαντήσει

Turkish Foreign Minister Hakan Fidan meets with his Russian counterpart Sergei Lavrov in Antalya, Turkey March 1, 2024. Turkish Foreign Ministry/Handout via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αττάλεια, στο πλαίσιο του Διπλωματικού Φόρουμ που διοργανώνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντηση για τη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι δεν πρέπει να αποκλείεται η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος υπουργός απέφυγε να απαντήσει με ένα μειδίαμα, ενώ άφησε αναπάντητες και τις υπόλοιπες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η επίσημη συμμετοχή στο Φόρουμ από ευρωπαϊκές χώρες είναι σε σχετικά χαμηλό επίπεδο. H υψηλότερου επιπέδου συμμετοχή από την Ευρώπη είναι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, o πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, η πρόεδρος του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι Σαντρίου και οι υπουργοί Εξωτερικών των περισσότερων βαλκανικών χωρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συμμετάσχουν, επίσης, ο επικεφαλής σύμβουλος του καγκελαρίου της Γερμανίας, ο αρμόδιος υπουργός για την Ευρώπη του Ηνωμένου Βασιλείου και οι αναπληρωτές γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ Μαρί Ντοχά Μπεζανσενό και Σκοτ Νπρέι (στο προηγούμενο Φόρουμ ήταν παρών ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ).

Πηγή: ΑΠΕ/Tass