Αρης-Παναιτωλικός 0-0: Στον τελικό του κυπέλλου οι Θεσσαλονικείς

Οι παίκτες του Ακη Μάντζιου αγχώθηκαν, έμειναν άσφαιροι για ενενήντα λεπτά, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον Παναιτωλικό με εξαίρεση μία φάση και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου.

Ο Αρης ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 14 χρόνια, έτοιμος να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στον Παναθηναϊκό!

Οι παίκτες του Ακη Μάντζιου αγχώθηκαν, έμειναν άσφαιροι για ενενήντα λεπτά, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον Παναιτωλικό με εξαίρεση μία φάση και με το τελικό 0-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης, μπροστά στον κόσμο του Αρη που παραληρούσε, πήρε το εισιτήριο ξανά για έναν τελικό του Κυπέλλου.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου, κόσμος και παίκτες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, ενώ το Βικελίδης σείστηκε από τις φωνές.

Ένα ημίχρονο χωρίς φάσεις

Το παιχνίδι ήταν νευρικό από τα πρώτα λεπτά. Ο Αρης μπήκε πολύ δυνατά για 15′ λεπτά, είχε ξεκάθαρη στόχευση να επιτεθεί για να βάλει ένα γκολ νωρίς και να διώξει το άγχος αλλά δεν είχε φάσεις, ενώ ο Παναιτωλικός με καθυστερήσεις από τα πρώτα λεπτά ήθελε να μείνει όσο γίνεται περισσότερο ζωντανός στο παιχνίδι και να ψάξει ένα γκολ στην κόντρα επίθεση.

Ο Μάνου Γκαρθία άργησε να μπει στο παιχνίδι, ο Νταρίντα έκανε αρκετά λάθη, ενώ οι Σουλεϊμάνοφ και Σαμόρα πέρασαν απαρητήρητοι χωρίς να μπορούν να ολοκληρώσουν κάποια ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο στόπερ, οι Μπράμπετς και Φαμπιάνο με τις γρήγορες επεμβάσεις τους ήταν μέσα στους κορυφαίους αποτρέποντας κάθε κίνδυνο. Η κίνηση χωρίς την μπάλα ήταν η πιο χτυπητή αδυναμία του Αρη με αποτέλεσμα να μη φτάνει η μπάλα στον Μορόν.

Ο Παναιτωλικός πέτυχε τον αρχικό του στόχο κλειδώνοντας τους Μορόν και Μάνου, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να γίνει απειλητικός.

Οι κινήσεις στη σκακιέρα

Πολύ γρληγορα οι δύο προπονητές αναγκάστηκαν να κάνουν τις πρώτες κινήσεις τους στη σκακιέρα για να αλλάξουν τα δεδομένα. Ο Μάντζιος με τον Φετφατζίδη αντί του Μάνου Γκαρθία για να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα και ο Πετράκης με φρέσκους επιθετικούς τους Ζοάο Πέδρο και Χουάνπι.

Οι δύο ομάδες παρέμειναν σε τεντωμένοι σκοινί. Ο Αρης να ψάχνει το γκολ και ο Παναιτωλικός να πιέζει πλέον πιο ψηλά και να δείχνει πιο φρέσκος. Ο Μάντζιος έβαλε και Ανσαριφάρντ, Σαβέριο αντί των Μορόν και Σουλεϊμάνοφ για το τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ ο Παναιτωλικός το γύρισε σε 4-4-2 με δύο κλασικά εννιάρια.

Από μία τρανταχτή ευκαιρία

Στο 86′ ο Ντουάρτε έχασε κλασική ευκαιρία να σκοράρει και να πάει το ματς στην παράταση, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ. Στο 89′ ο Σαβέριο βρέθηκε μόνος σε θέση τετ α τετ αλλά έκανε κακό κοντρόλ!

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι (90′ Ζουλ), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Βέλεθ (90′ Ροζ), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (60′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (79′ Σαβέριο), Σαμόρα, Μορόν (79′ Ανσαριφάρντ).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Μλάντεν (80′ Λομόνακο), Μπρ. Ντουάρτε, Τάμπιτζε, Μαυρίας, Φ. Ντουάρτε (61′ Χουάνπι), Πέρεζ (80′ Τσιγγάρας), Χατζηθεοδωρίδης, Τορεχόν, Σενγκέλια (72′ Ντίαζ), Καρέλης (61′ Ζοάο Πέντρο).

 

ΠΗΓΗ: BHMA