Θερμή εισβολή με 30αρια το Σαββατοκύριακο

Καλοκαίρι θα θυμίζουν τα επόμενα 24ωρα στη χώρα μας με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει η ζέστη.

Ακρως καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός τα επόμενα 24ωρα στη χώρα μας, καθώς μια μίνι θερμή εισβολή θα εκτινάξει τον υδράργυρο 7-8 βαθμούς πάνω από την μέση φυσιολογική τιμή για την εποχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, Γιάννη Καλλιάνο, οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν μέχρι και την Τρίτη είναι ανάλογες με εκείνες που επικρατούν συνήθως στις αρχές Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου και την Δευτέρα θα σκαρφαλώσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. «Εχει μπει το καλοκαίρι 2,5 μήνες πριν» είπε ο κ.Καλλιάνος περιγράφοντας το σκηνικό του καιρού.

ΘεσσαλίαΒοιωτίαΦθιώτιδα και Αργολίδα είναι ορισμένες από τις ευπαθείς περιοχές που θα δεχτούν εντονότερα το πρώιμο κύμα ζέστης.

Από την Τετάρτη ωστόσο η θερμοκρασία θα επανέλθει σε πιο φυσιολογικά επίπεδα ενώ σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα αναμένεται τότε και νέο κύμα σκόνης από την βόρεια Αφρική.

 

ΠΗΓΗ: BHMA