Κασσελάκης για πόλεμο Ισραήλ – Ιράν: Συντάσσομαι με Μπάιντεν

«Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή» ανέφερε σε μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, προκάλεσαν την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από Ηνωμένα Έθνη και Ευρωπαϊκή Ένωση «να δράσουν τώρα», καθώς η δική τους επέμβαση θα διασφαλίσει «την περιφερειακή ασφάλεια». Παράλληλα τάχθηκε αναφανδόν με τη στάση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που δεν στηρίζει τα αντίποινα.

Έγραψε αναλυτικά ο κ. Κασσελάκης:

«Σήμερα κανονικά θα απευθυνόμουν σ’ εσάς για να σας μιλήσω για τις εσωκομματικές εκλογές που λαμβάνουν χώρα από το πρωί – μία πρωτοποριακή διαδικασία στην οποία για πρώτη φορά εσείς επιλέγετε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, οι διεθνείς εξελίξεις μάς ξεπερνούν.

Καταδικάζω χωρίς αστερίσκους τη χθεσινή επίθεση, μαζί και κάθε προηγούμενη επιθετική ενέργεια που μετέτρεψε τη Μέση Ανατολή σε γη του αίματος, της βίας, της αδικίας και του ξεριζωμού.

Οι 🇺🇳 & 🇪🇺 πρέπει να δράσουν τώρα για να διαφυλάξουν την περιφερειακή ασφάλεια και να εξασφαλίσουν μια άμεση διπλωματική επίλυση της κρίσης στη Γάζα.

Καλώ το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε αυτή τη συγκυρία, και συντάσσομαι με τη στάση του Προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ δε θα υποστηρίξουν ισραηλινή αντεπίθεση εναντίον του Ιράν.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε διαρκή κατάπαυση του πυρός:
α) Με την επιστροφή όλων των ομήρων
β) Χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση
γ) Με επανέναρξη των διαπραγματεύσεων
δ) Με σημαντική ενίσχυση της ανθρωπιστικής υποστήριξης προς τον λαό της Γάζας
ε) Με μια μόνιμη λύση ενός ισραηλινού και ενός παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα.

Πρώτη προτεραιότητα, η ανθρώπινη ζωή. Η προστασία των αμάχων, με στόχο μία ανθεκτική ειρήνη στην περιοχή».

ΠΗΓΗ: BHMA