Εργατικά δυστυχήματα / Βαρύς φόρος αίματος – 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε μόλις 23 μέρες

Βάσει των στοιχείων της ΟΣΕΤΕΕ μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα οικοδομικά έργα - 31 νεκροί και 60 σοβαρά τραυματίες από την αρχή του 2024

Μάστιγα τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα, με τα στοιχεία να είναι αποκαρδιωτικά, αφού 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν σε 23 μόλις ημέρες, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έγκυρη, διαρκή επιστημονική έρευνα της ΟΣΕΤΕΕ, μόνο το διάστημα των τελευταίων 23 ημερών, από τις 20 Μαρτίου έως τις 12 Απριλίου, 12 εργαζόμενοι σκοτώθηκαν στους χώρους εργασίας, φτάνοντας τους 31 νεκρούς από την αρχή της χρονιάς για το 2024, με 60 σοβαρά τραυματίες.

Βάσει των στοιχείων, μεγάλη αύξηση παρουσιάζεται στα οικοδομικά έργα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για έναν ιδιαίτερα υψηλό αριθμό για άλλη μια χρονιά, καθώς αποδεικνύεται ότι κάθε επόμενο τετράμηνο εντός του έτους, δίνει πολλά περισσότερα θανατηφόρα περιστατικά, από το προηγούμενο.

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη δίχως όμως να λαμβάνονται ιδιαίτερα μέτρα και δίχως να αναπτύσσεται ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος για την αντιμετώπισή της. Αντιθέτως το βάρος πέφτει στην αμφισβήτηση των γεγονότων και στο ευπρεπισμό της πραγματικότητας» τονίζει η ΟΣΕΤΕΕ, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει εντός της ερχόμενης εβδομάδας με πλαίσιο δράσεων.

ΠΗΓΗ: avgi.gr