Ειλημμένη απόφαση η «απάντηση» του Ισραήλ – Νέο Πολεμικό Συμβούλιο για τις «επόμενες κινήσεις»

Η επόμενη μέρα στη Μέση Ανατολή

Δίχως τέλος τα Πολεμικά Συμβούλια στο Ισράηλ καθώς μέσα στη μέρα αναμένεται εκ νέου συνεδρίαση για να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις, καθώς όπως όλα δείχνουν η απάντηση του Τελ Αβίβ στο Ιράν είναι ειλημμένη απόφαση και μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο χρόνος της επίθεσης δεν έχει οριστικοποιηθεί, την ώρα που ο Ντάνιελ Χαγκάρι δηλώνει πως το Ιράν δεν υπάρχει περίπτωση να μη τιμωρηθεί για τις πράξεις του.

 

Ο Χαγκάρι δήλωσε ακόμα ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει την επιθετικότητα στη Μέση Ανατολή ενώ προειδοποίησε ότι το Ιράν θα υποστεί συνέπειες γιατί «εκτός από τη γνωστή πυρηνική απειλή χτίζει και συμβατική απειλή, δημιουργώντας δαχτυλίδι πυρός γύρω από το Ισραήλ».

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις κυρώσεις στο Ιράν

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος του Ιράν μετά την επίθεσή του εναντίον του Ισραήλ το σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας πως «αναμένει» οι σύμμαχοί της να κάνουν το ίδιο σύντομα.

«Τις προσεχείς ημέρες οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν στην επιβολή νέων κυρώσεων με στόχο το Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων του» για την ανάπτυξη «drones και πυραύλων», των «Φρουρών της Επανάστασης και του υπουργείου Άμυνας», ανήγγειλε σε ανακοίνωση Τύπου της αμερικανικής προεδρίας ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τζο Μπάιντεν.