Δωρεάν είσοδος σήμερα σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών «ανοίγει» σήμερα ελεύθερα στο κοινό την είσοδο των Μουσείων και των Αρχαιολογικών χώρων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, η υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Μαρία Βλαζάκη, ​συναντούν μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας στην Ακρόπολη

Δωρεάν είναι σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και μνημεία της Ελλάδας που υπάγονται στο Δημόσιο (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού), λόγω της Διεθνούς Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών.

Ήδη στα πλαίσια αυτά, την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά και η Γ.Γ του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη συναντήθηκαν με μαθητές δημοτικών σχολείων στην Ακρόπολη.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Πολιτισμού σκοπός ήταν «να φέρει κοντά στα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τους νεότερους πολίτες της χώρας, με τρόπο συμμετοχικό και βιωματικό και με τη βοήθεια των αρχαιολόγων της Διεύθυνσης Μουσείων και της Εφορείας της πόλης των Αθηνών».

Η Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών, ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO το 1983, υιοθετώντας την πρόταση που διατύπωσε το 1982 το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Σε παγκόσμια βάση τη συγκεκριμένη ημέρα εκτός από τις επισκέψεις σε ιστορικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, πραγματοποιούνται και εκδηλώσεις με τη συγκεκριμένη θεματική.

Πηγή φωτο: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΠΗΓΗ: BHMA