Νίσυρος-Σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου / Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα

«Βροχή» οι καταγγελίες. Σε αναστολή καθηκόντων τέθηκε ο 50χρονος αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 10χρονου αγοριού στη Νίσυρο - Το χρονικό της δυσώδους υπόθεση

Το χρονικό της φρικτής υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου αγοριού στη Νίσυρο ξετυλίγει το «Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζοντας ότι έλαβε αρκετές αναφορές για τον 50χρονο φύλακα του μουσείου. O κατηγορούμενος είχε προσκαλέσει τέσσερα παιδιά σπίτι του «για να τους δείξει τις καρέκλες μασάζ που διέθετε» και όπως αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού» ένα εκ των παιδιών τον ακολούθησε.

Σύμφωνα με την αναφορά, το ανήλικο παιδί διέμεινε αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με τον ενήλικο άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη άσεμνου, για την ηλικία του παιδιού, υλικού. Τα υπόλοιπα τρία ανήλικα παιδιά μπήκαν στον χώρο για να βρουν τον φίλο τους.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει ότι έλαβε κλήσεις από μια ακόμα αντιδήμαρχο Νισύρου, καθώς και από δύο μητέρες, παιδιών που μπήκαν στο σπίτι του καταγγελλόμενου για να βρουν τον φίλο τους.

Αναλυτικά τι λέει «το Χαμόγελο του Παιδιού»:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί, ενημερώνει για τις ενέργειές του αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανήλικου στη Νίσυρο:

Στις 15 Απριλίου, λάβαμε ενημέρωση στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από τον Αντιδήμαρχο Νισύρου για το περιστατικό που έλαβε χώρα στο νησί. Αναφέρθηκε πως ο ενήλικος άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση προσκάλεσε τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι του, για να τους δείξει τις καρέκλες μασάζ που διέθετε και ένα εκ των παιδιών τον ακολούθησε. Σύμφωνα με την αναφορά, το ανήλικο παιδί διέμεινε αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με τον ενήλικο άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη άσεμνου, για την ηλικία του παιδιού, υλικού. Τα υπόλοιπα τρία ανήλικα παιδιά μπήκαν στον χώρο για να βρουν τον φίλο τους.

Επιπρόσθετα, λάβαμε επιπλέον κλήσεις από μια ακόμα Αντιδήμαρχο Νισύρου, καθώς και από δύο μητέρες, παιδιών που μπήκαν στο σπίτι του καταγγελλόμενου για να βρουν τον φίλο τους.

Την ίδια μέρα, ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες και ενέργειες αναφορικά με τον ενήλικο.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο ενήλικος άνδρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Σε αναστολή καθηκόντων ο αρχαιοφύλακας

Στο μεταξύ, το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων. 

ΠΗΓΗ: avgi.gr