Skytanic: Το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο – Κινείται με πυρηνική ενέργεια

Ένα φουτουριστικό μείγμα μεταξύ αεροπλάνου και ξενοδοχείου θα μπορεί να ταξιδεύει πάνω από τα σύννεφα χωρίς ποτέ να αγγίζει το έδαφος. Χάρη σε έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα, το αεροπλάνο μπορεί να τροφοδοτείται από 20 ηλεκτρικούς κινητήρες χωρίς να σταματάει για ανεφοδιασμό. Ακόμα και η συντήρηση και οι επισκευές μπορούν να γίνουν εν πτήσει για να μην διαταραχθεί το ταξίδι – μια πρωτιά στην αεροπικοινωνία.

Screenshot-1253

Ο Hashem Al-Ghaili, ο οποίος δημιούργησε την απίστευτα λεπτομερή μακέτα του τεράστιου αεροσκάφους, λέει ότι το «πυρηνοκίνητο κρουαζιερόπλοιο» θα μπορούσε να είναι το «μέλλον των μεταφορών».

Επίσης ισχυρίζεται ότι το γιγαντιαίο αεροπλάνο θα μπορούσε να είναι πλήρως αυτόνομο.

Screenshot-1260

Παρά τα σχέδια για αυτόνομη πτήση, το Cruise θα εξακολουθεί να χρειάζεται αρκετό προσωπικό επί του σκάφους για να είναι στη διάθεση κάθε επιβάτη.

Screenshot-1234

Το εν λόγω ιπτάμενο ξενοδοχείο διαθέτει τα πάντα, από κινηματογράφο μέχρι εμπορικό κέντρο, για να διασκεδάζει τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ατέλειωτης πτήσης.

Το κυρίως κατάστρωμα υπόσχεται εστιατόρια, μπαρ, παιδικές χαρές, γυμναστήριο και θέατρο – όλα στον ουρανό! Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, το Skytanic διαθέτει μια ιατρική μονάδα με υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Η ιδέα ξεπερνά τη φαντασία, προσφέροντας στους ανθρώπους ακόμα και τη δυνατότητα να κολυμπήσουν πάνω από τα σύννεφα με μια πισίνα επί του σκάφους.

Screenshot-1244

Για μια ακόμα πιο αξέχαστη εμπειρία, τα περιπετειώδη ζευγάρια μπορούν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης στην αίθουσα τελετών του Skytanic. Και θα ήταν τέλειο, καθώς το Sky Cruise προσφέρει μια πανοραμική αίθουσα με εκπληκτική θέα 360 μοιρών προς τα έξω.

Όλοι οι όροφοι συνδέονται με δύο εξωτερικούς ανελκυστήρες που ανοίγουν προς τον ορίζοντα και τη φύση έξω. Αν η παρατήρηση των σύννεφων γίνει επαναλαμβανόμενη, οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να φύγουν με μια πτήση.

Screenshot-1249

Η αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο δεν θα απαιτεί μια ακραία λύση όπως η κατάβαση με αλεξίπτωτο. Αντίθετα, ένας εξωτερικός ανελκυστήρας μπορεί να τους μεταφέρει απευθείας σε ένα εμπορικό αεροπλάνο ή σε ένα ιδιωτικό τζετ που θα αράξει δίπλα στο ιπτάμενο ξενοδοχείο.

Για όσους φοβούνται τις αναταράξεις κατά την πτήση, το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Sky Hotel ισχυρίζεται ότι μπορεί να τις προβλέπει και να τις αποτρέπει. Θα χρησιμοποιήσει μια τεχνολογία παρόμοια με την ακύρωση θορύβου για να εξομαλύνει τους κραδασμούς, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να “γλιστρήσουν πάνω από τους κραδασμούς με ευκολία”. Αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, αυτό συμβαίνει επειδή προς το παρόν είναι.

Screenshot-1251

Η ιδέα του αεροπλάνου ξεπερνά τις τρέχουσες τεχνολογικές δυνατότητες. Για να απογειωθεί το γιγαντιαίο αεροσκάφος, θα χρειαζόταν έναν τεράστιο διάδρομο προσγείωσης που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Επιπλέον, θα ήταν απαραίτητες τροποποιήσεις στα πρωτόκολλα αεροναυτιλίας για να διασφαλιστεί ότι άλλα αεροσκάφη θα αποφύγουν την πορεία του. Παρά το μεγαλείο που υπόσχεται, δεν είναι όλοι σύμφωνοι με την ιδέα.

Μερικοί έχουν αποκαλέσει την ιδέα του Sky Cruise ως το “νέο Τιτανικό”, επισημαίνοντας πληθώρα προβλημάτων με το σχεδιασμό του.

Screenshot-1257

Το τεράστιο αεροπλάνο θα είχε δυσκολία στην απογείωση και θα απείχε πολύ από το να είναι αεροδυναμικό.

Άλλοι επεσήμαναν επίσης ελαττώματα με το βάρος του, λέγοντας ότι αν ένα αεροσκάφος που τροφοδοτείται από πυρηνικό αντιδραστήρα συντριβόταν, θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη.

Ένας νευρικός επιβάτης είπε: “Τέλεια ιδέα να βάλεις πυρηνικό αντιδραστήρα σε κάτι που θα μπορούσε να λειτουργήσει ελλιπώς και να πέσει από τον ουρανό.”

Screenshot-1254

Επιπλέον, το τεράστιο κόστος ανάπτυξης αποτελεί επίσης μια άλλη ανησυχία. Μερικοί προέβλεψαν ότι ένα τέτοιο ταξίδι θα κόστιζε μια περιουσία, λέγοντας: “Αυτό το πράγμα θα ήταν πολύ ακριβό και σίγουρα μόνο οι πλούσιοι θα μπορούσαν να κλείσουν αυτό το ξενοδοχείο.

Ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: “Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσα να αντέξω εισιτήριο για το χαμηλότερο κατάστρωμα χωρίς καθόλου χώρο για τα πόδια και χωρίς πρόσβαση στο σαλόνι.

Screenshot-1246

Αλλά ο Al-Ghalli πιστεύει ότι η μηχανική των αεροσκαφών θα φτάσει στο όραμά του και είναι “μόνο θέμα χρόνου.

 

ΠΗΓΗ: The cars.gr