ΑΔΑΕ για παρακολούθηση Ανδρουλάκη/Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ

Η ΑΔΑΕ συνεδρίασε για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται

Στην πλήρη συμμόρφωση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαγορεύει την ενημέρωση όσων παρακολουθούνται θα προχωρήσει η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Η ανακοίνωση έρχεται στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης του Χρήστου Ράμμου με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος είχε ζητήσει να μάθει ποιος και γιατί έδωσε εντολή στην ΕΥΠ να τον παρακολουθήσει.

Συγκεκριμένα, η ΑΔΑΕ αναφέρει: «Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Ολομέλεια της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) αποφάσισε σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν με σκοπό την πλήρη συμμόρφωση προς την απόφαση 465/2024 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά αίτηση ακυρώσεως του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη».

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές.

ΠΗΓΗ: avgi.gr