Επεισόδιο στη Βουλή: Ο Κωνσταντίνος Φλώρος γρονθοκόπησε τον Βασίλη Γραμμένο

Χυδαίες εκφράσεις στη Βουλή και χειροδικία από τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο προς τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Σοβαρό επεισόδιο με χειροδικία και σωματική βία σημειώθηκε έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής το πρωί της Τετάρτης (24/4) ανάμεσα στον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνο Φλώρο και στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Ακούστηκαν μάλιστα χυδαίες εκφράσεις και κατά πληροφορίες ο Φλώρος γρονθοκόπησε τον Γραμμένο, ενώ φέρεται να του έκανε και λαβή τύπου ζίου ζίτσου και τον έριξε στο έδαφος.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ισχυρίστηκε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ο κ.Γραμμένος του έβρισε την οικογένειά του και τον απείλησε με φυλακή.

Όλα έγιναν στη συζήτηση για την άρση ασυλίας του κ.Βελόπουλου η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α του Πολεμικού Ναυτικού.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου κα  εξύβριση.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η φρουρά της Βουλής με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αποβολή Φλώρου από τις διαδικασίες της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε «κτηνώδη» την συμπεριφορά αυτή και επέβαλε στον κ.Φλώρο απομάκρυνση με τη φρουρά και αποβολή για 15 μέρες από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, σύμφωνα με τον κανονισμό τηςΚ Βουλής.

Προφανώς, πρόσθεσε ο κ. Τασούλας, ο κ. Φλώρος θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

ΠΗΓΗ: tovima.gr