Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι 51 που συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών του ΑΠΘ

Το δικαστήριο διέκοψε πριν από λίγο στο στάδιο αναγνώρισης ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η ΕΛ.ΑΣ. στους χώρους του ΑΠΘ στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, ύστερα από παρακολούθηση 57 ημερών των εμπλεκομένων, που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρόκειται για μεγάλη υπόθεση, που είχε εισαχθεί να δικαστεί από τον Μάιο του 2020, όμως ήταν αδύνατον να γίνει αυτή η δίκη λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας. Δεν βρισκόταν χώρος για να φιλοξενήσει τόσο τους 60 κατηγορουμένους όσο και τους συνηγόρους τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Υπήρχε, μάλιστα και η σκέψη να διεξαχθεί η δίκη σε αμφιθέατρο, τελικά, όμως, αναβλήθηκε και οι 28 κατηγορούμενοι, που ήταν προφυλακιστέοι, αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου, ανώτερου διαστήματος κράτησης. Αυτή την ώρα, οι 11 εξακολουθούν να είναι κρατούμενοι για άλλες αιτίες.

 

Το δικαστήριο διέκοψε πριν από λίγο στο στάδιο αναγνώρισης ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση επί των ποινών, αφού έχουν κριθεί ένοχοι για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ