Κασσελάκης – Ψαρά /Ασθενής με αιμορραγία περίμενε 12 ώρες για να μεταφερθεί στη Χίο

Σύμφωνα με μαρτυρία γιατρού όπου έπρεπε, λόγω καιρού να μείνει 12 ώρες δίπλα στον ασθενή μέχρι να μεταφερθεί στη Χίο.

Για 8η ημέρα συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, που μετά τη Χίο έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου 27/4 στα ακριτικά Ψαρά.

«Φεύγουν τα παιδιά, δεν γυρίζουν πίσω, κι όσο περνάνε τα χρόνια αυτό δεν αναπληρώνεται, μαραζώνει ο τόπος» ήταν το χαρακτηριστικό παράπονο που εξέφρασε 68χρονος κάτοικος του νησιού, που δεν έφυγε από τον τόπο του, σε μια εγκάρδια συνομιλία του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε και με τον γιατρό των Ψαρών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. «Στην αρχή όλα είναι δύσκολα», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός γιατρός, «πρέπει να συνεννοηθείς με το ΕΚΑΒ, με τη Χίο, να οργανώσεις τις διακομιδές. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση 47χρονου με αιμορραγία τον περασμένο μήνα, όπου έπρεπε λόγω καιρού να μείνω 12 ώρες δίπλα στον ασθενή μέχρι να μεταφερθεί απέναντι, στη Χίο».

Ο επόμενος σταθμός του Στέφανου Κασσελάκη είναι η Λέσβος όπου έφτασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Το ξέσπασμα κατοίκων στη Χίο

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με δεκάδες κατοίκους στον κεντρικό δρόμο της Χίου λίγο πριν αναχωρήσει για τα Ψαρά είχε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συνομίλησε σε θερμό κλίμα, άκουσε τα προβλήματα των πολιτών, ενώ δεν έλειψαν οι selfies αλλά και οι βιντεοκλήσεις.

Η ημέρα ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητάει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας. Συγκεκριμένα ενημερώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με ΚΥΑ που εξαιρεί τα σχολεία αυτά από τις σχολικές μετακινήσεις με αποτέλεσμα οι μαθητές να μετακινούνται με ίδια μέσα επωμιζόμενοι δυσβάστακτο κόστος. «Η κοινωνική βάση στην οποία απευθύνεται αυτό το πρόγραμμα δεν είναι φίλα προσκείμενη στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας για αυτό και εξαιρέθηκε», σχολίασε ο κ. Κασσελάκης.

Την περίπτωση Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου χρόνου για τους οποίους δεν προβλέπεται συνυπηρέτηση με αποτέλεσμα μια οικογένεια που αναμένει παιδί να αναγκάζεται να ζει χωριστά και να υπάρχει η πιθανότητα ανεργίας για έναν εκ των δυο γονέων σχολίασε ο Στ. Κασσελάκης. «Πρέπει να αναδείξουμε το θέμα αυτό όχι μόνο γιατί είναι το ηθικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για αυτή την οικογένεια αλλά κυρίως γιατί αυτή η ιστορία δείχνει πόσο ανήθικο είναι το κράτος καμιά φορά. Το κράτος μπορεί να είναι τόσο απάνθρωπο για να πετύχει δήθεν δημοσιονομικούς στόχους που σας λέει «εσείς παιδιά με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ζήστε σε μια μεγάλη ανασφάλεια» και ουσιαστικά ο συνάδελφος σας να μη μπορεί να σου κάνει οικογένεια».

Παράλληλα μίλησε με καταστηματάρχη που απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια. «Ο κόσμος θέλει βοήθεια, έχει φτάσει στο αμήν. Κάποιος να βοηθήσει ρε παιδιά. Θέλουμε αυτά που λες να γίνουν όχι σαν τους άλλους. Παιδεία, μηδέν, υγεία, μηδέν. Εδώ πεθαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι αβοήθητοι στα νοσοκομεία» τόνισε η καταστηματάρχης, αναφέροντας ότι τη στιγμή που υπάρχουν κενές θέσεις γιατρών και εκπαιδευτικών στη Χίο, διορίζουν τους κατοίκους σε άλλες περιοχές. «Διαλύουν τις οικογένειες», είπε, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Αυτή είναι η φιλοσοφία τους, να έχουν έναν λαό σε εξάρτηση. Έτσι εκλέγεται η δεξιά».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Χίο με πολίτες

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Χίο με πολίτες

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη Χίο με πολίτες

ΠΗΓΗ: avgi.gr