Ποδοσφαιριστές εναντίον FIFA: Απαράδεκτο το καλαντάρι

Οι ευρωπαϊκές Λίγκες και οι Ομοσπονδίες συμφωνούν και απευθύνουν προειδοποίηση στην παγκόσμια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

Το νέο Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων 32 ομάδων το καλοκαίρι του 2025 έχουν προκαλέσει εδώ και καιρό συναγερμό στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ενώ αφενός η UEFA και η FIFA έχουν εγγυηθεί μεγαλύτερα έσοδα στους συμμετέχοντες συλλόγους -ακόμα κι αν το χρηματικό έπαθλο για το διηπειρωτικό τουρνουά αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερο από το αναμενόμενο-, δεν λείπουν τα αρνητικά σχόλια.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων LaPresse, στη μακρά λίστα των επικριτών προστέθηκαν και οι ποδοσφαιριστές. Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι ομοσπονδίες που τα εκπροσωπούν έχουν υψώσει τις φωνές τους, ειδικά προς τη FIFA.

Τα διάφορα συνδικάτα ανέφεραν ότι εάν δεν υπάρξει συγκεκριμένη απάντηση, η οποία να ενσωματώνει το σύνολο ή μέρος των παρατηρήσεων που προέκυψαν και προωθήθηκαν στη FIFA, με την ευκαιρία του επόμενου Συμβουλίου της (17 Μαΐου – Ταϊλάνδη), «θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις, γιατί η κατάσταση δεν είναι πια βιώσιμη».

Τη μάχη δίνουν πρώτα και κύρια οι ποδοσφαιρικές ενώσεις: στο Λονδίνο, για τη διήμερη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Premier League, βρέθηκαν όλοι οι φορείς που τους εκπροσωπούν και ήταν περισσότερο από ποτέ ενωμένοι.

«Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν πια να δεχτούν ότι το καλαντάρι τους διαμορφώνεται με αυτόν τον τρόπο από άλλους, χωρίς προηγούμενη κοινή συζήτηση», διαβεβαίωσαν.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr