Κατακραυγή για τις σεξιστικές δηλώσεις Βαρτζόπουλου που επιμένει…

Κατηγορεί όσους αντιδρούν για «άρνηση της απλής λογικής» • Την παραίτησή του ζητάνε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

Για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» και «άρνησης της απλής λογικής» μιλά ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, απαντώντας στην κατακραυγή για τις σκοταδιστικές δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο.

«Εκείνο το οποίο είπα και εννοώ είναι το αυτονόητο, ότι υπάρχουν διαφορετικά βιολογικά χαρακτηριστικά των φύλων, ότι το αρσενικό έχει συνήθως σημαντικότερη σωματική δύναμη, άρα είναι πιο επικίνδυνο στην επιθετικότητα του από το θηλυκό. Ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρχουν και ιδιαίτερες προβλέψεις  και ιδιαίτεροι μηχανισμοί περιορισμού της ενδεχόμενης, εννοείται για  πολλούς κοινωνικούς και άλλους λόγους,  επιθετικότητας και βιαιότητας εις βάρος των γυναικών. Άρα η έννοια της γυναικοκτονίας είναι απολύτως σωστή  και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται απόλυτα  και αποτελεσματικά. Εννοούσα δηλαδή, είπα  και υποστηρίζω ακριβώς  το αντίθετο από τις αυθαίρετες κ προβοκατόρικες ερμηνείες», έγραψε στο Facebook ο υφυπουργός Υγείας, υπεύθυνος για την πολιτική Ψυχικής Υγείας.

Σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα και φορείς – Ζητούν την παραίτησή του

Τα ανατριχιαστικά λεγόμενα του υφυπουργού Υγείας προκάλεσαν τις αντιδράσεις φορέων ψυχικής υγείας και πολιτικών κομμάτων. Ειδικότερα, ηχηρή ήταν η αντίδραση από την Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα για την Ψυχική Υγεία που κατηγόρησε τον υφυπουργό για «σεξισμό, βιολογικό ντετερμινισμό, καταστολή και τιμωρία: ένας ολοκληρωτισμός εν εξελίξει στα καλύτερά του».

«Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας την παραίτησή του.

«Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ», αναφέρει στο Twitter/ X ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr