«Απειλές για τη ζωή της», λέει πως δέχθηκε η πραγματική Martha του Baby Reindeer

Η Φιόνα Χάρβεϊ που είναι η «πραγματική» Μάρθα της σειράς Baby Reindeer, ανέφερε σε συνέντευξή της πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.

Η Χάρβεϊ μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν και αποκάλυψε τη δική της εκδοχή σχετικά με τη σειρά BabyReindeer του κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ. Στη σειρά που έγραψε και πρωταγωνιστεί ο ίδιος, ο χαρακτήρας του, ο Ντόνι, παρακολουθείται από μια γυναίκα που ονομάζεται Μάρθα αφού την κερνάει ένα φλιτζάνι τσάι στην παμπ όπου εργάζεται.

Ωστόσο, η Χάρβεϊ χαρακτήρισε τη σειρά ως «προϊόν φαντασίας» με «πολλές δόσεις υπερβολής». Επίσης, ανέφερε πως μετά την προβολή των επεισοδίων «τη βρήκαν στο διαδίκτυο ντετέκτιβ, την κυνήγησαν και απείλησαν ακόμα και τη ζωή της». Η Χάρβεϊ αρνήθηκε τους πολυάριθμους ισχυρισμούς που απεικονίζονται στη σειρά του Netflix ότι παρακολουθούσε τον κωμικό ως stalker, ότι επιτέθηκε στον ίδιο και τη φίλη του, ότι δήθεν κάθισε έξω από το σπίτι του και επικοινώνησε με τους γονείς του. Αρνήθηκε επίσης ότι έστειλε στον Γκαντ 41.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εκατοντάδες φωνητικά μηνύματα και 106 επιστολές, λέγοντας στον Μόργκαν ότι του έστειλε μόνο μερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ένα γράμμα με το ταχυδρομείο και περίπου 18 μηνύματα στο Χ.

Η Χάρβεϊ, η οποία μεγάλωσε στη Σκωτία και σπούδασε νομικά, αρνήθηκε ότι πήγε στη φυλακή για οποιοδήποτε αδίκημα καταδίωξης. Μετά την προβολή των επεισοδίων στο Netflix, ορισμένοι θεατές προσπάθησαν να εντοπίσουν την πραγματική Μάρθα, αντιστοιχίζοντας αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζονται στο δράμα με μηνύματα της πραγματικής ζωής.

Όταν οι θεατές άρχισαν να κάνουν εικασίες σχετικά με τους πραγματικούς ανθρώπους που ενέπνευσαν τα γεγονότα της σειράς, ο 34χρονος Γκαντ δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Instagram story του: «Γεια σε όλους, οι άνθρωποι που αγαπώ, με τους οποίους έχω συνεργαστεί και θαυμάζω… άδικα μπλέκονται σε εικασίες. Σας παρακαλώ, μην κάνετε εικασίες για το ποιοι θα μπορούσαν να είναι κάποιοι από τους ανθρώπους της πραγματικής ζωής. Δεν είναι αυτό το νόημα της σειράς».

ΠΗΓΗ: lifo.gr