Κολυμπήθρες: Οι φυσικές κολυμπήθρες με την ξεχωριστή ομορφιά

Για φαντάσου να μπορούσες να κολυμπήσεις ή έστω να βάλεις τα πόδια σε μια μεγάλη κολυμπήθρα φτιαγμένη από την ίδια τη φύση. Μπορεί αυτό να μοιάζει με μια σκηνή από σελίδες παραμυθιού αλλά έχεις τη δυνατότητα να το κάνεις και μάλιστα στην Ελλάδα. Μπορείς να το κάνεις αν βρεθείς στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο ή αλλιώς Οβίρες όπως λέγονται. Πρόκειται για ένα σημείο εκπληκτικής ομορφιάς ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο στο νομό Ιωαννίνων που αξίζει να επισκεφθείς κάποια στιγμή κάνοντας ταξίδι στην περιοχή.

Οι φυσικές κολυμπήθρες της Ελλάδας με την ξεχωριστή ομορφιά

Κολυμπήθρες Πάπιγκο
Ένα σπάνιο θέαμα της φύσης θα συναντήσει ο ταξιδιώτης στο Πάπιγκο

Οι Οβίρες Ρογκοβού ή αλλιώς Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο είναι στην πραγματικότητα κάποιες εντυπωσιακές φυσικές πισίνες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου. Από την άνοιξη και μετά κλείνουν οι πόρτες που υπάρχουν εκεί και το οποίο έρχεται από το Ρέμα Ρογκοβού και οι… κολυμπήθρες γεμίζουν νερό. 

Οι φυσικές πισίνες δημιουργούνται ανάμεσα σε πετρώματα από ασβεστόλιθο ενώ το πράσινο κυριαρχεί στο χώρο. Το σίγουρο είναι ότι θα βγάλεις αμέτρητες φωτογραφίες στις Κολυμπήθρες στο Πάπιγκο οπότε να έχεις προετοιμαστεί γι’ αυτό. Στον μοναδικής ομορφιάς βιότοπο στις Οβίρες Ρογκοβού, θα έρθεις σε επαφή με πυκνή βλάστηση από βελανιδιές, οξιές, κρανιές, οστρυές, φλαμουριές, σφενδάμια και κράταιγους.

Οβίρες - Κολυμπήθρες
Κολυμπήθρες, οι φυσικές πισίνες της Ηπείρου

Απόδραση στο Πάπιγκο και τα Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι ο προορισμός που κυριολεκτικά είναι ιδανικός και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Η καθεμιά έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και ομορφιά. Την άνοιξη και το χειμώνα θα περπατήσεις και θα χαθείς μέσα στη φύση, θα απολαύσεις τα νερά των ποταμών και θα χαλαρώσεις κάτω από τη δροσιά των πλατάνων σε γραφικές πλατείες. Το φθινόπωρο θα δεις να στρώνεται ένα μαγικό χαλί από χρυσοκίτρινα χρώματα ενώ το χειμώνα θα τρυπώσεις σε ένα δωμάτιο με τζάκι και καλούς μεζέδες.

Πάπιγκο - Ζαγοροχώρια
Πάπιγκο και Ζαγοροχώρια, ένα ταξίδι όλους τους μήνες του χρόνου

Το Πάπιγκο και οι Κολυμπήθρες του είναι ένα από τα αξιοθέατα αλλά όχι το μοναδικό. Στην περιοχή θα σε εντυπωσιάσει επίσης το Πέτρινο Δάσος αλλά και τα δύο χωριά, Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο. Και όλα αυτά με θέα τους Πύργους της Αστράκας οι οποίοι στην πραγματικότητα… δεν είναι πύργοι! Γενικότερα θα απολαύσεις την ηπειρώτικη φιλοξενία, την πανέμορφη φύση και τα γραφικά γεφύρια που στέκουν στην περιοχή αιώνες. Μπορείς να έχεις σαν βάση σου ακόμη και την πόλη των Ιωαννίνων. Και από εκεί να κάνεις τις εκδρομές σου στην περιοχή.

Κολυμπήθρες
Οι ξεχωριστές ΚολυμπήθρεςΠΗΓΗ: EXPLORING GREECE