Γαλλία: Στους δρόμους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι – «Δεν πληρωνόμαστε για να πεθάνουμε»

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον κρατούμενο που δραπέτευσε μετά την επίθεση στην κλούβα που τον μετέφερε

Διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία πραγματοποίησαν εκατοντάδες σωφρονιστικοί υπάλληλοι έπειτα από τη φονική ενέδρα για τη δραπέτευση του βαρόνου των ναρκωτικών Μοχάμεντ Αμρά, όπου σκοτώθηκαν δύο συνάδελφοί τους.

Η φονική ενέδρα στήθηκε την Τρίτη σε διόδια αυτοκινητόδρομου στο Ινκαρβιλ στη βόρεια Γαλλία, κατά τη μεταγωγή του επονομαζόμενου «μύγα», από το δικαστήριο της Ρουέν σε φυλακή της Εβρέ. Οι δράστες αφού διεμβόλησαν το αστυνομικό βαν στη συνέχεια άνοιξαν πυρ με βαρύ οπλισμό σκοτώνοντας δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τραυματίζοντας σοβαρά ακόμη τρεις. Ο Μοχάμεντ Αμρά κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Διαμαρτύρονται οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σήμερα (15/5) το πρωί οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απέκλεισαν τις εισόδους των φυλακών σε όλη τη Γαλλία σε ένδειξη μνήμης για τους δύο νεκρούς συναδέλφους τους, αλλά και διαμαρτυρίας. «Δεν πληρωνόμαστε για να πεθάνουμε», ανέφεραν τα πανό. Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης θα συναντηθεί με τα συνδικάτα των σωφρονιστικών υπαλλήλων το απόγευμα, ώστε να συζητήσουν τα αιτήματά τους και την κατάσταση που επικρατεί στις γαλλικές φυλακές. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που σκοτώθηκαν, ήταν οι πρώτοι που πεθαίνουν εν ώρα υπηρεσίας από το 1992.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ