Ρόμπερτ Φίτσο: Επικοινωνεί με το περιβάλλον, σύμφωνα με τους γιατρούς

Γίνονται περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του, ανέφερε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο

Σε επαναληπτική αξονική τομογραφία της κοιλιακής χώρας υπεβλήθη ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπτερτ Φίτσο, συνεχίζοντας να έχει τις αισθήσεις του και να επικοινωνεί με το περιβάλλον, δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του, ενώ αναρρώνει από τα τραύματα που υπέστη από τις τέσσερις σφαίρες που δέχθηκε κατά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, γίνονται περαιτέρω ενέργειες για τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του, ανέφερε σε ανακοίνωση το νοσοκομείο που νοσηλεύεται στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, σύμφωνα με το Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Κάλινακ, είχε δηλώσει την Κυριακή ότι η ζωή του Φίτσο δεν βρίσκεται πλέον σε άμεσο κίνδυνο, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ σοβαρή για να μπορέσει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα.

Συνεχίζονται οι έρευνες

O υπουργός Εσωτερικών, Μάτους Σουτάι-Έστοκ, δήλωσε εξάλλου την Κυριακή ότι έχει συσταθεί ομάδα έρευνας, η οποία θα εξετάσει εάν ο ύποπτος ενήργησε ως «μοναχικός λύκος», όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις.

Ο 71χρονος συλληφθείς είναι πρώην φύλακας σε εμπορικό κέντρο και συγγραφέας τριών ποιητικών συλλογών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr